SDP o novom Nadzornom odboru Podravke: Tvrtka je opet žrtva HDZ-a

Objavljeno, 14. lipnja 2022. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Tomislav Golubić, predsjednik županijskog SDP-a
AUTOR
Redakcijski tekst

SDP se u utorak oglasio o imenovanju HDZ-ova Damira Felaka za novog člana Nadzornog odbora Podravke, o čemu smo danas prvi izvijestili.

“Podravka – perjanica hrvatskog, podravskog i koprivničkog gospodarstva, tvrtka koju su izgradile generacije Koprivničanki i Koprivičanaca, poslovni sustav koji je izgradio Koprivnicu, ponovo je žrtva politike HDZ-a i njihovog nezasitnog, grabežljivog odnosa prema našoj Podravki i Podravini u cjelini.

Taj su svoj nezasitni i antipodravski duh sada digli na novu razinu koristeći se svojim već poznatim formulama kadroviranja po liniji podobnosti, stranačke poslušnosti i vjernosti stranci. Stručnost je ostala nepoznanica, po tko zna koji put.

Nadzorni odbor bi u svakoj normalnoj zemlji, u svakoj privatnoj kompaniji, trebao biti izvan i iznad politike, tijelo koje nadzire rad Uprave, ali i u pojedinim poslovnim procesima savjetuje Upravu. Možete li zamisliti da Luka Burilović, s diplomom neke večernje škole s nepoznate banjalučke adrese, daje poslovne savjete, nadzire i usmjerava rad rukovodstva tvrtke s međunarodom reputacijom?!

Luka Burilović i takvi velikani poslovne prakse su dobri HDZ-u koji samo potvrđuje svoju pravu narav i pokazuje lice bez imalo skrivanja: njih nije briga o poslovanju, o razvoju naše Podravke, o širenju poslovanja, a time i potencijala cijele naše Podravine, već isključivo ih zanima uhljebljivanje svojih lojalnih i podobnih kadrova.

To su danas potvrdili imenovanjem Luke Burilovića, Krunoslava Vitelja i Damira Felaka u Nadzorni odbor Podravke. O poslovnim i stručnim kompetencijama novoimenovanih članova NO-a Podravke puno se pisalo i puno se zna…

I nije to samo nekakva diploma iz Banja Luke, već i nazovi poslovni uspjesi novoimenovanih članova Nadzornog odbora o kojima bi svaki Koprivničanac imao dosta toga za reći. A novo imenovanje članova NO-a pokazuje još jednu zanimljivu „sitnicu“ koja je sada napokon postala jasna i Željku Lackoviću.

Naime, prodaja lojalnosti HDZ-ovoj većini u Saboru, za mjesto u Nadzornom odboru Podravke, kratkog je vijeka i dugoročno samo donosi političku štetu od koje će dugo osjećati loše posljedice”, priopćio je danas šef županijskog SDP-a u Koprivnici Tomislav Golubić.


Tagovi: HDZ NADZORNI ODBOR PODRAVKA SDP

NEDAVNO OBJAVLJENO