GRADI SE UČENIČKI DOM

Sanaderov dar Koprivnici nakon punih 14 godina realizirao Plenković

Objavljeno, 27. siječnja 2020. Vijesti
# Foto: Robert Mihaljević / Zgrada bivšeg HŽ-ova konačišta u Koprivnici
AUTOR
Robert Mihaljević

Čini se kako bi Koprivnica uskoro doista mogla dobiti učenički dom, i to u zgradi bivšeg HŽ-ova konačišta u Kolodvorskoj ulici.

Ovih su dana županijske vlasti raspisale javni poziv za idejni projekt preuređenja zgrade u učenički dom, a rok za dostavu ponuda je utorak. Projekt mora biti gotovo 30 dana od potpisivanja ugovora.

Prema pojektnom zadatku, učenički dom trebao bi imati ukupno 75 ležajeva pa bi na postojećoj zgradi trebalo dograditi još jedan kat. Riječ je o HŽ-ovoj zgradi solidne gradnje sa suterenom, prizemljem i dva kata u kojoj je bilo konačište s restoranom.

Ta zgrada je ruglo već desetljećima. Na sjednici Sanaderove Vlade 2006. u Koprivnici čak je bila donesena odluka da se konačište daruje Gradu, ali to se nikad nije provelo.

Vlada je konačište HŽ-a još 2006. darovala Koprivnici
Ulaz u HŽ-ovo konačište s Kolodvorske ulice / Foto: DANICA.HR
VLASNIŠTVO HŽ-a

U početku je navodno sve zapelo na činijenici da Vlada zgradu i nije mogla darovati Gradu jer je ona vlasništvo HŽ-a. Potom je HŽ dobio nalog da formalno-pravno provede tu odluku, ali čini se kako oni prstom nisu mrdnuli.

Da je učenički dom jedan od glavnih prioriteta kad je riječ o investicijama u šklostvo, smatra i predsjednik Gradskog vijeća Koprivnice Ivan Pal.

“Ne možemo imati ozbiljno srednje školstvo bez učeničkog doma u Koprivnici. Sve okolne županije imaju učeničke domove i posebne zgrade strukovnih škola, jedino mi to nismo riješili” upozorio je nedavno Pal.

Zgrada HŽ-ova konačišta bila je tema i sastanka župana Darka Korena i gradonačelnika Mišela Jakšića s premijerom Andrejem Plenkovićem u prosincu u Koprivnici. Izgleda da je sastanak donio neke rezultate jer se nakon 14 godina projekt pokrenuo s mrtve točke.


Tagovi: HZ KONACISTE PLENKOVIC SANADER UčENIčKI DOM

NEDAVNO OBJAVLJENO