Samohrana majka dvoje djece dobila otkaz jer se nije htjela cijepiti i testirati

Objavljeno, 10. svibnja 2022. Vijesti
# Foto: POSAO.HR / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Radnica (42), inače samohrana majka dvoje djece, dobila je otkaz jer se nije htjela testirati niti cijepiti protiv Covida, pa nije mogla ući u tvrtku.

Radnica iz Varaždina tjedan dana nije dolazila na posao nakon što joj je, kako tvrdi, poslodavac onemogućio ulaz u poduzeće jer nije imala Covid potvrdu ili negativan test na koronu. Tužila je tvrtku, ali sud je odbio tužbu, otkriva Večernji.

Samohrana majka dvoje maloljetne djece radila je na razvrstavanju otpada, a poslodavac joj je, kako je navela u tužbi, 1. rujna lani fizički prepriječio ulaz u poslovni prostor onemogućivši joj dolazak na radno mjesto.

U tvrtki kažu da su je direktor i izvršni direktor upozorili na nova pravila, nakon čega je napustila tvrtku i više se nije pojavljivala, bez navođenja ikakvih razloga. Od 150 radnika, jedino ona nije se pridržavala pravila, kaže poslodavac.

Radnica nije bila cijepljena i navela je da nije mogla sama financirati testiranje te da je imala određene zdravstvene tegobe s astmom pa je bila naručena na pregled kod pulmologa koji joj je usmeno rekao da se “ne mora sad cijepiti”.

Sud smatra da nije bilo ograničeno njezino pravo na rad i slobodu rada već je to pravo zbog zdravlja ljudi samo uvjetovano ispunjenjem određenih uvjeta koje je tužiteljica bez većih teškoća i troškova mogla ispuniti, piše Večernji.


Tagovi: CIJEPLJENJE MAJKA OTKAZ OTKAZI TESTIRANJE VARAžDIN

NEDAVNO OBJAVLJENO