Sad je sve jasno: ovaj wc papir ima najdužu rolu od čak 29 metara

Objavljeno, 30. rujna 2023. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

U šumi ponude toaletnog papira na policama dućana – različitih pakiranja, slojeva i cijena – teško je odabrati koji je najisplativiji.

Da biste kupili wc papir, a da pritom ne želite biti namagarčeni, morate dobro otvoriti oči i s kalkulatorom u rukama računati što vam je najbolje i najisplativije.

Je li to deset rola troslojnog jedne marke, 16 rola dvoslojnog, veće pakiranje, manja ili veća gramatura, više ili manje listića? Nemoguće je ne pogriješiti.

Zbog toga je ekipa Večernjeg odlučila testirati upravo wc papir. Za početak, ustanovili su kako najdužu rolu od čak 28,6 metara ima DM-ov Sanft&Sicher toaletni papir.

Najskromnija je Violeta, koja u dužinu mjeri samo 11,4 metra. Floralys i Paloma dugi su po 28,4 metra. Po težini čitave role, DM-ov Sanft&Sicher ima 140 grama po roli, K-Classic 115 g, Zewa 91 g, Paloma 88 g, a Violeta 57 grama.

S cjenovne strane, Sanft&Sicher, Floralys, K-Classic, Zewa, Paloma, Natur, Harmony i Perfex troslojni toaletni papir prodaju se po zaštićenoj cijeni od 2,99 eura za pakiranje s deset rola.

Uglavnom, top 5 toaletnih papira (od analizirane desetorke) čine redom Sanft&Sicher, Floralys, K-Classic, Zewa, Paloma. Od njih je jedino Paloma 0,4-gramska, ali to nadoknađuje brojem listića i ukupnom dužinom papira u roli, zaključuje Večernji.


Tagovi: DUžINA ROLA WC PAPIR

NEDAVNO OBJAVLJENO