Saborski zastupnik ima novi auto, 4 puške, 45.000 eura i hrpu nekretnina

Objavljeno, 22. veljače 2023. Vijesti
# Foto: HDZ / Darko Sobota u Saboru
AUTOR
Redakcijski tekst

Saborski zastupnik Darko Sobota, šef koprivničko-križevačkog HDZ-a, predao je novu imovinsku karticu s promjenama u odnosu na lanjsku objavljenu u siječnju.

Sobota je načelnik općine Kalinovac kod Đurđevca, ali tu dužnost obnaša volonterski. Prima plaću u Saboru koja iznosi 2310 eura neto. Uz to, ima i oko 200 eura ostalih redovnih mjesečnih prihoda (vjerojatno od iznajmljivanja nekretnine).

Poput političkih kolega iz županije – gradonačelnika Koprivnice i saborskog zastupnika Mišela Jakšića te župana Darka Korena – i Sobota je lani odlučio kupiti novi automobil. Njegov je izbor pao na Hyundai Tucson vrijedan 38.625 eura. Dio je platio odmah, a ostatak će podmiriti u iduće dvije godine.

Sobota je imao Opel Astru iz 2007. godine vrijednu oko 30.000 kuna koju je prošle godine vjerojatno prodao jer je više ne navodi u imovinskoj kartici.

Najznačajnija promjena u obiteljskim primanjima odnosi se na plaću supruge koja radi u Croatia osiguranju. Lani je primala 7900 kuna, a sad oko 9900 kuna (1311 eura).

Osim brojnih nekretnina (kuća u Kalinovcu, livade, oranice, gradilišta, vinogradi, stan u Zagrebu) i četiri lovačke puške (Sobota je strastveni lovac), saborski zastupnik HDZ-a prijavio je 45.000 eura ušteđevine. To je manje nego lani kad je imao 30.000 eura i 160.000 kuna.


Tagovi: DARKO SOBOTA IMOVINSKA KARTICA NOVI AUTO SABORSKI ZASTUPNIK

NEDAVNO OBJAVLJENO