Saborski zastupnik HDZ-a: Podravka bi trebala kupiti cijelu Fortenovu

Objavljeno, 18. listopada 2023. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Saborski zastupnik HDZ-a Darko Sobota i premijer Andrej Plenković u Koprivnici
AUTOR
Redakcijski tekst

Predsjednica uprave Podravke Martina Dalić otkrila je koje potencijalne mete za preuzimanje uzimaju u razmatranje te jesu li to tvrtke iz Fortenovina agrara.

“Na neki način si je Podravka odredila kriterije kroz koje gleda potencijalne investicijske mete. Dva su takva kriterija, da se jača prisustvo na tržištima kroz akvizicije, a s druge strane, kriterij je da akvizicije budu u opsegu našeg sadašnjeg biznisa, a to je proizvodnja pakirane hrane, začina.

Na taj način želimo osnažiti postojeće poslovanje i dolazak do potrošača, što nije lako, posebno na izvoznim tržištima”, kazala je Martina Dalić gostujući danas na N1 televiziji.

Predsjednica uprave Podravke Martina Dalić / Foto: Danica.hr

“U ovom trenutku nema aktivnog postupka u kojem bi Fortenova prodavala neku od svojih divizija, sve je to zasad u naznakama, tako da ćemo i to pratiti i procijeniti uklapa li se u naše kriterije i strateški pravac”, kaže o ambicijama da preuzmu Belje, vinkovački Pik i Vupik Vukovar.

Zanimljivu izjavu pak dao je šef županijskog HDZ-a i saborski zastupnik Darko Sobota u velikom razgovoru za tjednik Podravski list u ponedjeljak.

Sobota je, naime, otvoreno rekao kako podupire ideju da Podravka preuzme cijeli Agrokor. Takvo je razmišljanje ovih dana upravo u Podravskom listu iznio urednik portala Danica.hr Robert Mihaljević navodeći argumente zašto bi to bilo dobro.

Sobota kaže kako mu se sviđa ta ideja te da bi Podravka time bila vrlo ozbiljan i respektabilan regionalni igrač.


Tagovi: DARKO SOBOTA FORTENOVA MARTINA DALIć PODRAVKA

NEDAVNO OBJAVLJENO