SPREMNO ČEKA MALIŠANE

Ružno pače danas je pravi labud. Pogledajte obnovljeni vrtić u centru grada

Objavljeno, 20. kolovoza 2019. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s događajem iz teksta
AUTOR
Redakcijski tekst

Početkom rujna mališanima svoja vrata u posve novom ruhu otvara Dječji vrtić Loptica u Generalićevoj ulici u Koprivnici.

Opsežnu rekonstrukciju starog montažnog objekta u središtu grada, koji je prije desetak godina bio stradao u većem požaru, osigurao je Grad Koprivnica u suradnji s energetskom agencijom Sjever. I to uz pomoć projekta Prominent Med, koji je sufinanciran kroz Europski fond za regionalni razvoj.

Vrijednost ugovorenih radova s pdv-om iznosi oko 2,8 milijuna kuna. Grad u projektu sudjeluje sa 46 posto, a 54 posto novca osigurano je u projektu Prominent Med.

U Gradskoj upravi navode kako se na zgradi dječjeg vrtića u središtu grada provelo osam mjera rekonstrukcije. Riječ je o sanaciji svih instalacija vodovoda i odvodnje te sanitarnih čvorova. Tu je i ugradnja energetski učinkovite fasade, stolarije i toplinska izolacija stropa te ugradnja prozirnih elemenata u nadstrešnice terasa s ciljem povećanja dnevnog svjetla u dnevnim boravcima djece.

U sklopu obnove objekta  ugradila su se didaktička sredstva na rekonstruiranu fasadu zgrade te su sanirani pregradni zidova koji su oštećeni zbog vlage. Zamijenjeni su i podovi u dnevnim boravcima djece i hodniku. Na koncu, rekonstruirana je postojeća kotlovnica i proizvodnja potrošne tople vode te je ugrađena ventilacija u dnevne boravke djece.

Početkom rujna u sve objekte gradskog Dječjeg vrtića Tratinčica doći će oko 720 djece. Upisano je oko 180 novih mališana, a na listi čekanja trenutačno je 28 djece, uglavnom za jaslice.


Tagovi: DJECJI VRTIC OBNOVA POZAR

NEDAVNO OBJAVLJENO