Ruža susjeda Slavka s leđa zveknula letvom po glavi: ‘Samo sam klonuo’

Objavljeno, 14. svibnja 2022. Crna kronika
# Foto: YOUTUBE screenshot / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s događajem iz teksta
AUTOR
Redakcijski tekst

Gospođa Ruža (52) zveknula je drvenom letvom po glavi susjeda Slavka (56) nakon žestoke svađe zbog međe između njihovih dvorišta.

Slavko je od udarca u sljepoočnicu klonuo i pao, a zadobio je ozljedu glave i trzajnu ozljedu vrata. Svemu je prethodio brutalan napad Ružina supruga Đure na Slavka i njegovu obitelj.

Prema pravomoćnoj presudi, Ruža i Đuro proglašeni su krivima jer su u studenome oko 11 sati u Slavonskom Brodu narušavali javni red i mir u dvorištu susjeda Slavka.

“Đuro je pod jačim gasom krenuo vozilom prema Slavku te je on naskočio na poklopac motora, a nakon desetak metara Đuro je izašao iz vozila te šakom u glavu i trbuh udario Slavkova malodobnog sina. Potom je Đuro šakom u glavu udario i Slavkovu suprugu koja je došla pomoći sinu.

Nakon toga su mu prišli Slavko i sin, a on im je zadao nekoliko udaraca po glavi i tijelu. Ruža je pak pogrdnim riječima vrijeđala Slavka i Dariju, na njih bacala kamenje koje je našla na zemlji, nakon čega je uzela letvu od ograde i umiješala se u sukob”, navodi se u presudi.

Udario ga automobilom

Ruža je, dakle, susjeda Slavka s leđa snažno udarila drvenom letvom u glavu te je susjed klonuo. Uslijed udarca u glavu zadobio je tjelesne ozlijede zbog kojih se liječio tri mjeseca te kroz to vrijeme trpio fizičke bolove i strah.

“Đuro me najprije udario automobilom i pao sam na haubu. Potom su Ruža i Đuro napali mog sina, pa sam stao između Đure i sina kako bih ga obranio. Nisam primijetio da mi se iza leđa prišuljala Ruža.

Odjednom me je tom letvom snažno udarila u glavu s desne strane iznad sljepoočnice. Od udarca sam klonuo te sam osjećao bolove u glavi i nesvjesticu”, ispričao je nesretni Slavko na suđenju.

Sud je, dakle, ratoborne supružnike Đuru i Ružu proglasio krivima te ih novčano kaznio. Osim toga, Ruža sujsedu Slavku mora platiti odštetu od 9000 kuna te mu pokriti 8600 kuna troškova postupka. Taj dio presude za odštetu je nepravomoćan.


Tagovi: LETVOM PO GLAVI MEđA SLAVONSKI BROD SUSJEDA SUSJEDI SVAđA

NEDAVNO OBJAVLJENO