MILIJUNI ZA PRIGRADSKA NASELJA

NEOBIČNO Za razvoj sela najviše novca iz EU fondova povukli – gradovi sa sjevera

Objavljeno, 14. svibnja 2019. Vijesti
# Foto: Robert Mihaljević / Središte Koprivnice
AUTOR
Redakcijski tekst

Mursko Središće i Koprivnica najbolji su u Hrvatskoj po povlačenju novca iz Programa za ruralni razvoj u Hrvatskoj koji financira podizanje konkurentnosti poljoprivrede, šumarstva i prerađivačke industrije, ali i gradnju infrastrukture poput vrtića, vatrogasnih i društvenih domova, stoji u analizi koju je danas objavio Jutarnji list.

Mursko Središće do kraja siječnja iz tog fonda povuklo je ukupno 14,3 milijuna kuna: 6,8 milijuna za gradnju ceste do gospodarske zone te 7,4 milijuna kuna za gradnju i opremanje dječjeg vrtića. Na drugome mjestu po ukupnom iznosu je Koprivnica s oko 14 milijuna kuna. Riječ je o investiciji u novi dječji vrtić u prigradskom naselju Starigradu te gradnju spojne ceste Reka – Starigrad. Dječji vrtić u Starigradu stoji ukupno 8,4 milijuna kuna, a iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj osigurano je 6,4 milijuna. Za spojnu cestu iz fondova EU Koprivnica je povukla 7,5 milijuna kuna, a projekt je ukupno težak 8,5 milijuna.

Na trećem je mjestu grad Slatina (13,8 milijuna), četvrti je Nin (13,4 milijuna), a peti Karlovac (oko 12 milijuna kuna).

Od županija, na prvom je mjestu Osječko-baranjska (blizu 800 milijuna kuna), druga je Sisačko-moslavačka (488), treća Ličko-senjska (438), četvrta Virovitičko-podravska (388), a peta Bjelovarsko-bilogorska županija (362 milijuna kuna).


Tagovi: DJECJI VRTIC EU RURALNI RAZVOJ

NEDAVNO OBJAVLJENO