Rolerica osuđena jer se zabila u auto na zebri: ‘Bila je ošamućena i krvava’

Objavljeno, 20. lipnja 2022. Crna kronika
# Foto: DIMITAR KAZAKOV / ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s događajem iz teksta i samo je ilustrativna
AUTOR
Redakcijski tekst

Mlada rolerica Katarina (22) proglašena je krivom i osuđena jer je izazvala prometnu nesreću s jednim razbijenim automobilom i jednom ozlijeđenom osobom.

Prema pravomoćnoj presudi u ponedjeljak, sve se dogodilo u srpnju oko 13.50 sati dok se studentica Katarina “kao pješakinja kretala rolama, odnosno koturaljkama nogostupom premda je to zabranjeno“.

“U jednom trenutku stupila je na pješački prijelaz te je udarila u desnu bočnu stranu automobila kojim je upravljala Marijana. U prometnoj nesreći Katarina je zadobila tjelesne ozljede, dok je na osobnom automobilu nastala materijalna šteta”, navodi se u današnjoj presudi.

Nesreća se dogodila u Mačekovoj ulici u Karlovcu. Svjedok Tomislav na sudu je ispričao kako je na pješačkom uočio djevojku kako leži, vidio je da je ošamućena i tekla joj je krv iz nosa.

“Rekla mi je da je boli lijeva strana tijela, nakon čega sam je posjeo na rubnik i pozvao hitnu pomoć koja je došla vrlo brzo. U vrijeme kada sam tu djevojku zatekao na nogama je imala koturaljke, ali nisam vidio kako se nesreća dogodila”, ispričao je Tomislav.

Mora platiti 1600 kn

Vozačica Marijana kaže kako je tog dana bila velika gužva na cesti, a ona se kretala u koloni vozeći otraga dvoje malodobne djece. Kaže kako je uočila rolericu koja se kreće vrlo brzo. Kad je stupila na pješački prijelaz, djevojka je svom snagom udarila tijelom u desnu bočnu stranu njenog vozila.

Staklo na prednjim vratima mi je puklo te je unutrašnjosti vozila bila puno stakla koje se prosulo i po mojoj djeci. Djevojka je pala, a ja sam zaustavila vozilo i pozvala policiju, a sjećam se da je pješak pozvao odmah hitnu”, tvrdi vozačica automobila.

No, Katarina negira njezine riječi. Navodi kako se vozačica nije htjela nikom zaustaviti na pješačkom.

“Ona je prednjom stranom vozila udarila u mene, i to u unutrašnju stranu desne noge i retrovizorom po boku. Srušila sam se na asfalt, a ona se nije zaustavila na mjestu nesreće, nego tek kod kafića Hollywood i nije izlazila iz automobila”, naglašava Katarina.

No, sutkinja je nakon provođenja svih dokaza i policijskog očevida zaključila kako je za nesreću kriva upravo studentica Katarina na koturaljkama. Mora platiti 1600 kuna kazne i 150 kuna troškova postupka.

Šteta na automobilu je oko 1000 kuna jer je razbijeno desno staklo na suvozačevim vratima i oštećen desni bočni retrovizor. Tu štetu vozačica automobila može naplatiti tek u privatnoj parnici.


Tagovi: OSUđENA PROMETNA ROLERICA ZEBRA

NEDAVNO OBJAVLJENO