Roditelji u šoku: dječji vrtić diže cijenu na 1140 kuna!

Objavljeno, 30. kolovoza 2022. Vijesti
# Foto: DJEČJI VRTIĆ KRIŽEVCI / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Od rujna drastično poskupljuje boravak djece u gradskim dječjim vrtićima. Za prvo dijete u vrtiću roditelji će plaćati čak 220 kuna više nego dosad.

Dječji vrtić Križevci dosad je za prvo dijete iz obitelji naplaćivao 610 kuna mjesečno, odnosno 488 za drugo dijete iz iste obitelji. Razliku je plaćao grad.

Večernji je pak doznao kako je zbog povećanja osnovnih troškova Upravno vijeće donijelo odluku da se ekonomska cijena poveća s dosadašnjih 1523 kune na 2075 kuna.

Tako bi roditelji za prvo dijete plaćali 830 kuna, a za drugo 664 kune. Riječ je o poskupljenju od otprilike 36 posto u odnosu na sadašnju cijenu smještaja u predškolskoj ustanovi.

Viša cijena očekuje i korisnike križevačkog Dječjeg vrtića Zraka sunca koji je, kao i ostali, suočen s poskupljenjima. Cijena redovitog alternativnog programa u tom vrtiću iznosi 880 kuna, a nova je cijena 1140 kuna!

Više cijene javnih usluga najavljuju i gradske tvrtke koje očekuju rast cijena električne energije od 5 do čak 10 puta u odnosu na postojeće. Slična je situacija i s opskrbom plina: Komunalno poduzeće i Vodne usluge već sada imaju najpovoljnije ponude do 4 puta skuplje, piše Večernji.


Tagovi: CIJENA DJECA DJEčJI VRTIć KRIžEVCI POSKUPLJUJE

NEDAVNO OBJAVLJENO