Roditelji ogorčeni: pušten nasilnik koji je pretukao njihove sinove

Objavljeno, 15. rujna 2023. Crna kronika
#
AUTOR
Redakcijski tekst

Roditelji dvojice pretučenih mladića ogorčeni su puštanjem nasilnika na slobodu unatoč optužbama za nanošenje teških tjelesnih ozljeda.

Sve se dogodilo 10. rujna iza ponoći ispred ugostiteljskog objekta Orinoco u Koprivnici. Kako je policija navela, djevojka (18) i mladić (19) od dvojice mladića starih 23 i 22 godine pokušali su iznuditi novac, nakon čega je 19-godišnjak fizički nasrnuo na njih.

“Tom prilikom 23-godišnjak je zadobio teške tjelesne ozljede, dok je 22-godišnjak lakše ozlijeđen”, rekli su u policiji.

Fraktura čeljusti

Mladić (23) zadobio je frakturu čeljusti te je hitno operiran u Zagrebu. Ugrađene su mu dvije metalne pločice u donju čeljust, doznajemo. Napadač (19) predan je pritvorskom nadzorniku, a prijava protiv 18-godišnjakinje je podnijeta redovnim putem.

“Nakon provedenog ispitivanja, nadležno državno odvjetništvo obavijestilo je policiju o puštanju 19-godišnjeg osumnjičenika na slobodu uz izrečene mjere opreza, čiji je nadzor izvršavanja naložen policiji”, potvrdili su nam u petak u koprivničkoj Policijskoj upravi.

Otkrili su i kako provode dodatno kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja prekršajne odgovornosti osumnjičenog 19-godišnjaka na štetu 18-godišnjaka koji je zadobio lakše tjelesne ozljede 10. rujna.

Na naš upit je li 19-godišnji napadač ranije bio prekršajno i kazneno prijavljivan za slična nedjela, nisu nam htjeli odgovoriti. Doznajemo kako je prijavljena djevojka iz Sigeca kod Koprivnice, a nasilnik iz Kloštra Podravskog kod Đurđevca.

‘Daj pet eura’

Doznali smo kako je napadnutim mladićima koji su čekali prijevoz ispred Orinoca najprije prišla djevojka.

“Dajte pet eura ili ćemo vas pretući”, poručila im je.

Jedan od mladića im je odgovorio da nemaju novca kod sebe te dodao: “Da imamo pet eura, ne bismo zvali roditelje da dođu po nas, već bi platili taksi”.

Nakon toga, uslijedio je pakao. Mladić (19) skočio je i odmah ih je počeo tući svom snagom. Jedva su se digli i uspjeli pobjeći. Bilo ih je više u društvu, kažu, a on ih je najviše tukao.

Ovaj tjedan razgovarali smo s članovima obitelji napadnutih mladića koji tvrde kako nije prvi put da je napadač počinio slično nasilje, ali ljudi se boje prijaviti ga. Potvrdu te informacije do danas nismo uspjeli dobiti.


Tagovi: NASILNIK ORINOCO PRETUčENI PUšTEN

NEDAVNO OBJAVLJENO