OSTAO JE TEŠKI INVALID

Robert je prije 16 godina teško stradao u prometnoj. Danas mu je dosuđena odšteta

Objavljeno, 04. prosinca 2020. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Mladi vozač mopeda Robert teško je stradao u prometnoj nesreći prije 16 godina kad je na njega u Bjelovaru neoprezno naletio vozač opela kadeta Dragutin.

Robert je jedva preživio, ali ostao je teški invalid nesposoban da se sam brine o sebi. Nakon što ga je udario i teško ozlijedio, Dragutin je pobjegao s mjesta nesreće ostavivši Roberta u nesvjesnom stanju, u lokvi krvi.

Nesreća se dogodila u rujnu 2004. godine oko 20 sati na križanju ulica Andrije Hebranga i Vlahe Paljetka u Bjelovaru. Dragutin je na križanju kadetom skretao ulijevo i udario u Roberta koji je mopedom dolazio iz suprotnog smjera ne mijenjajući smjer kretanja.

Robert je zadobio teške tjelesne ozljede: potres i nagnječenje mozga, prijelom baze lubanje, obostrani prijelom sljepoočnih kostiju, traumatsko krvarenje iznad moždane ovojnice, serijski prijelom šest rebara, posttraumatski dijabetes, oštećenje sluha, nagluhost i mnoge druge ozljede.

Ustanovljeno mu je trajno smanjenje životnih aktivnosti za čak 90 posto. Dragutin je već u rujnu 2005. pravomoćno proglašen krivim za izazivanje teške nesreće i nepružanje pomoći. Osuđen je na šest mjeseci uvjetno.

Općinski sud u Bjelovaru u petak je prihvatio Robertovu tužbu za naknadu štete te je naložio Euroherc osiguranju da mu isplati 388.000 kuna s kamatama i oko 100.000 kuna parničnih troškova.

Postane li presuda pravomoćna, odšteta će se s kamatama popeti na iznos od otprilike pola milijuna kuna. Zbog čega taj postupak traje tako dugo, teško je ovog časa reći.


Tagovi: ODšTETA PROMETNA

NEDAVNO OBJAVLJENO