NI NAKITA NI POČINITELJA

Ringo oslobođen za krađu Barezina nakita vrijednog 800.000 kuna

Objavljeno, 18. ožujka 2020. Vijesti
# Foto: Robert Mihaljević / Mara Bareza preminula je u siječnju 2016. godine
AUTOR
Redakcijski tekst

Enrico (49) zvan Ringo iz okolice Križevaca pravomoćno je oslobođen za pljačku nakita vrijednog oko 800.000 kuna iz kuće poznate Belupove menadžerice Mare Bareze koja je umrla u siječnju 2016. godine.

Županijski sud u Zagrebu potvrdio je oslobađajuću presudu Općinskog suda u Koprivnici. Enrico je u prvom procesu bio nepravomoćno osuđen na godinu dana zatvora, ali presuda je nakon žalbe srušena i vraćena na novo odlučivanje. U ponovljenom je postupku Ringo oslobođen.

Bio je optužen da je pljačku počinio sa sinovima starim 13 i 16 godina te 17-godišnjim nećakom. Oslobođen je premda je tijekom suđenja nedvojbeno dokazano kako je upravo njegov automobil tog dana zamijećen kraj Barezine kuće te je lociran signal njegovih mobitela.

Ringo se na sudu branio kako su njegov automobil i mobitele koristili i drugi ukućani, a ključni dokazi bili su iskazi svjedoka koji su tog dana vidjeli neke osobe kako bježe s nakitom iz Barezine kuće. No, ne i Enrica.

Barezina vila opljačkana je potkraj ožujka 2014. godinei. Prema optužnici koja je na koncu srušena, Enrico i njegov najmlađi sin bili su u automobilu, a u kuću su s terase na stražnjoj strani ušli nećak i stariji sin. Svjedoci su vidjeli dvije osobe da izlaze iz Barezine kuće i među njima nije bio Ringo.

Jedan od svjedoka tog dana bio je u Rock caffeu koji je blizu Barezine kuće. Sjedio je na terasi te uočio dvije mlađe muške osobe kako pretrčavaju cestu i na leđima nose smotuljke nalik na posteljinu plavobijele boje.

Na parkiralištu kafića je bio parkiran opel karavan, zagrebačke registracije i boja trule višnje. U njega su, prema njegovu iskazu, ušle dvije mlađe muške osobe romske nacionalnosti. No, svjedok je i na sudu ponovio kako u tom parkiranom automobilu nije bilo Ringa.

Enrico je na koncu pravomoćno oslobođen u nedostatku čvrstih dokaza protiv njega. Nakit je netragom nestao i vjerojatno ga više nikad neće pronaći.


Tagovi: KRAđA MARA BAREZA NAKIT OSLOBOđEN RINGO

NEDAVNO OBJAVLJENO