POTVRĐEN IDENTITET UTOPLJENIKA

Ribočuvari pronašli nestalog: ‘Bili smo u čamcu, tijelo je odjednom isplivalo’

Objavljeno, 24. rujna 2019. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Tijelo nestalog ribiča Andrije Čoliga (65) u ponedjeljak oko 14.10 sati na jezeru Šoderici pronašli su ribočuvari Mirko Hanžeković i Kruno Štefanec, koji su tog časa bili u čamcu.

Kako otkriva portal Klikaj, isplivao je na površinu nedaleko od mjesta gdje se pretpostavljalo da je zadnje bio i odmah su pozvali policajce.

Ribočuvari pričaju kako je na tom području lociran u subotu, ali su tijelo nosile jake struje. U ponedjeljak su Hanđžeković i Štefanec išli potvrditi lokaciju s najnovijim sonarima i na toj lokaciji se tijelo odjednom podignulo ispred njih na površinu jezera, otkriva portal Klikaj.

Policija je jučer potvrdila kako su tijelo pronašla dvojica ribočuvara na oko 150 metara od obale.

Nema ozljeda

“Na mjestu događaja obavljene su očevidne radnje, tijelo je pregledano od strane mrtvozornice koja je konstatirala da na tijelu nema zaživotnih ozljeda, odredila je medicinsku obdukciju te je tijelo prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice Koprivnica”, navode u policiji.

Nakon obavljene obdukcije te o svim poduzetim radnjama policijski službenici dostavit će izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu.

Dojavu o nestanku bivšeg podravkaša Andrije Čoliga na starom dijelu Šoderice policija je dobila u petak oko 17 sati. Njegov čamac je pronađen na drugoj obali jezera, nasuprot nastambe u kojoj je spavao, a na jezero je došao dan ranije.

Očevid na mjestu pronalaska tijela nesretnog ribiča na jezeru Šoderica kod Koprivnice
Mrtvozornici i policija pregledavaju tijelo nesretnog ribiča


Tagovi: JEZERO RIBOčUVARI SODERICA TIJELO

NEDAVNO OBJAVLJENO