KAMPANJU POČELI U UTVRDI SDP-A

Restart koalicija na izbore iz Koprivnice uz poruku HDZ-u: Dosta je!

Objavljeno, 18. lipnja 2020. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Čelnici Restart koalicije pjevaju himnu talijanskih partizana Bella ciao
AUTOR
Robert Mihaljević

Himnom talijanskih partizana koja simbolizira otpor fašizmu, pjesmom Bella ciao, završen je u četvrtak poslijepodne prvi predizborni skup Restart koalicije koja je u kampanju krenula iz SDP-ove utvrde Koprivnice.

Na skupu su se pojavili lideri stranaka koalicije – Davor Bernardić, Krešo Beljak, Silvano Hrelja, Anka Mrak Taritaš i Goran Aleksić ojačani koordinatorom za II. izbornu jedinicu dr. Rajkom Ostojićem i koprivničkim gradonačelnikom Mišelom Jakšićem.

Tu su bili i kandidati na listi koaicije u II. izbornoj jedinici, a sve je budno pratio i bivši šef uprave Podravke Zvonimir Mršić, vjerojatni kandidat za potpredsjednika Vlade ako SDP-ova koalicija pobijedi na izborima.

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić, treći na listi, odmah na početku obećao je kako će njihovom pobjedom Podravka opet biti vraćena na listu tvrtki od strateškog državnog interesa.

Korupcija i vlastiti džep

“Plenković i njegov HDZ to ne razumiju. Njima Podravka služi za igrokaze, ali ne ovdje u Hrvatskoj, već u drugoj državi, u Mostaru. Treba nam Vlada koja će vratiti vjeru u institucije države i dati priliku mladim ljudima da ostanu u Hrvatskoj. Vidjeli smo u domovima za starije u Splitu i Koprivnici kako je HDZ pokazao svoju solidarnost.

Zato idemo po sedam mandata u drugoj izbornoj jedinici za pobjedu koja će jamčiti pravednije i bolje društvo nego što ga sada, zahvaljujući Plenkoviću i njegovim žetončićima imamo”, zaključio je Jakšić.

“Upravo ovdje u Koprivnici počinje naša zadnja etapa puta za promjene i novi početak Hrvatske. I više nego ikad uvjeren sam u našu pobjedu i dovoljan broj mandata da formiramo čvrstu i stabilnu Vladu”, naglasio je pak čelnik SDP-a Davor Bernardić na pozornici u Domu mladih dok su se iza njega na velikom platnu premijerno vrtjeli predizborni spotovi.

“HDZ nema nikakav program, nikakav tim i nikakav plan. Oni imaju korupciju, privatni interes i vlastiti džep. Danas iz Koprivnice moja im je poruka: Dosta je! Dosta je korupcije, nepravde, siromaštva, diskriminacije. Jer Hrvatska može i zaslužuje bolje.

Izbori koji su pred nama nisu natjecanje između dva premijerska kandidata, niti izbori za miss i mistera Hrvatske, niti sportsko natjecanje. To su izbori između dva različita puta: utabanog HDZ-ovog puta korupcije ili restarta, novog početka za Hrvatsku”, grmio je Bernardić praćen gromoglasnim pljeskom oko 200 ljudi u dvorani.

Škoro i Raspudić

Čelnik HSS-a Krešo Beljak pak osvrnuo se na posljednje izjave desnih kandidata o pravu žena na pobačaj nazvavši ih skandaloznim.

“Izjave da bi silovane žene trebale pitati svoju obitelj dopuštenje za pobačaj ili da im treba zabraniti pobačaj – a to vam nude kandidati u ovoj izbornoj jedinici Miroslav Škoro i Nino Raspudić – vraćaju Hrvatsku i sve građane u kameno doba. To su kameni putovi koji nas vode u prošlost.

Kampanja naših političkih suparnika, one sekte koju bih ja zabranio, zove se Sigurna Hrvatska. A ja kažem da sigurna Hrvatska počinje tamo gdje završava bilo kakva vlast HDZ-a. Koprivnica, Križevci i cijela sjeverozapadna Hrvatska su sigurna Hrvatska. Sigurna od HDZ-a i njihovih silnih korupcijskih afera”, poručio je Beljak.

Na predizbornom skupu govorili su i čelnica Glasa Anka Mrak Taritaš, HSU-a Silvano Hrelja, Snage Goran Aleksić i nositelj liste dr. Rajko Ostojić.


Tagovi: DAVOR BERNARDIć DOM MLADIH IZBORI MIšEL JAKšIć RESTART KOALICIJA SKUP

NEDAVNO OBJAVLJENO