PROPAO POZNATI GLAZBENI PROMOTOR

Repovi nakon turneje Parnog valjka: menadžer dužan 1,5 milijuna kuna

Objavljeno, 11. siječnja 2020. Zabavno
# Foto: ARHIVA / Darko Hlupić organizirao je povratničku turneju Parnog valjka
AUTOR
Robert Mihaljević

Poznati glazbeni promotor Darko Hlupić iz Bjelovara poduzeću Eldra iz Luga Samoborskog mora platiti oko 750.000 kuna duga za brojne koncerte Parnog valjka.

Eldra je za Hlupićev obrt Harmu koja je 2009. organizirala povratničku turneju Parnog valjka iznajmila audio, video i rasvjetnu opremu za iznos od 1,6 milijuna kuna. No, ostao je dug od 850.000 kuna.

S druge strane, Hlupić je tužio Eldru zbog skandala na koncertu Parnog valjka potkraj prosinca 2009. u zagrebačkoj Areni pred 23.000 posjetitelja. Tada je u jednom času razglas ‘pukao’ pa se ni pjevač Aki Rahimovski nije čuo.

SKANDAL S RAZGLASOM

Hlupić je pravomoćno dobio spor i dosuđena mu je odšteta od 100.000 kuna – premda je tražio pola milijuna – pa se taj iznos odbio od njegova duga prema Eldri. Inače, o skandalu s razglasom na koncertu pisali su brojni mediji.

Tvrtku Eldra tužili su zbog toga i članovi Parnog valjka Aki Rahimovski, Husein Hasanefendić Hus, Zorislav Preksavec, Berislav Blažević i Marijan Brkić tražeći pola milijuna kuna odštete. No, nije poznato kako je taj spor završio.

Prema tužbi Eldre, potraživanje prema Hlupiću temelji se na pet dospjelih računa za koncerte Parnog valjka u Sarajevu, Sloveniji i Zenici, najma audio, video i rasvjetne opreme s aluminijskim konstrukcijama za turneju Karlovačko live i druge usluge. Računi su dospjeli na naplatu tijekom 2010. godine.

LIKVIDIRANA TVRTKA

Trgovački sud zbog toga je Eldri dosudio i zatezne kamate od te godine, pa bi se iznos mogao popeti na 1,5 milijuna kuna. Osim toga, Hlupić im mora podmiriti čak 240.000 kuna sudskih troškova. Presuda je, doduše, nepravomoćna.

Hlupić se pokušao izvući i činjenicom da je obrt za marketing Harma u siječnju 2012. prestao raditi te je pripojen poduzeću Intentio iz Bjelovara. No, sud ga je odbio zaključivši kako je Eldra ugovore i račune izdavala obrtu Harma, odnosno njemu kao fizičkoj osobi.

Hlupićevo poduzeće Intendo zbog dugova je likvidirano 2016. godine u kratkom postupku stečaja u kojem je ustanovljeno da nema nikakve vrijedne imovine.


Tagovi: DARKO HLUPIć HARMA PARNI VALJAK PRESUDA TURNEJA

NEDAVNO OBJAVLJENO