Rekordna izdvajanja za dječje vrtiće: iduće godine čak 8,5 milijuna eura

Objavljeno, 17. studenoga 2023. Vijesti
# Foto: KOMUNALAC / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Gradske vlasti u idućoj godini planiraju rekordna izdvajanja za program predškolskog odgoja, odnosno financiranje dječjih vrtića i dadilja.

Za predškolski odgoj Koprivnica iduće godine namjerava potrošiti čak 8,5 milijuna eura (oko 64 milijuna kuna), što je uvjerljivo najviše dosad.

Iznos od 4,6 milijuna eura osigurat će se za dječje vrtiće Tratinčicu, Centra za odgoj Podravsko sunce, Igru, Svetog Josipa te obrte za čuvanje djece. Iznos od 3,9 milijuna eura osigurava se za kapitalna ulaganja, odnosno projekte sufinancirane iz Nacionalnog programa oporavka i otpornosti.

To su pojektiranje i izgradnja dječjeg vrtića na gradskom području Bajer te projektiranje i izgradnja dječjeg vrtića u prigradskom naselju Herešin.

U četiri dječja vrtića predškolskim odgojem i obrazovanjem obuhvaćeno je više od 1000 djece jasličke, vrtićke i predškolske dobi. U 13 obrta za čuvanje djece koji djeluju na području grada ima u prosjeku 120 mališana.

Program ulaganja u predškolski odgoj sastavni je dio proračuna grada za 2024. godinu o kojem će uskoro raspravljati Gradsko vijeće Koprivnice.


Tagovi: 2024 DJEčJI VRTIć REKORD

NEDAVNO OBJAVLJENO