PRIZORI IZ AKCIJSKIH FILMOVA

Mladi razbojnici provalili starici u kuću i ozlijedili je pa se zabijali u policijsko vozilo

Objavljeno, 08. svibnja 2019. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA / DANICA.HR
AUTOR
Redakcijski tekst

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu podignulo je optužnicu protiv mladića (19) i podnijelo prijedlog za izricanje odgojnih mjera prema njegovim kompanjonima – malodobnim osobama starim 16 i 17 godina -zbog razbojništva, tjelesne ozljede, prisile prema policajcima i oštećenja tuđe stvari.

Okrivljeni trojac tereti se da su 5. siječnja ove godine oko 22.30 sati u Macincu u Međimurju, maskirani kapama s prorezom na očima, razbili prozor kupaonice na kući 78-godišnje žene i ušli u unutrašnjost. Prestravljena žena zaključala se u spavaću sobu, ali su oni snažnim guranjem i udaranjem izbili okvir vrata, oborili žrtvu i istrgnuli joj mobitel iz ruku

“Tereti ih se da su uperili u nju odvijač i plastični pištolj i zatražili da im preda novac, ali se žena opirala i uspjela pobjeći iz kuće, nakon čega su joj ukrali više ručnih satova, zlatnog nakita i druge predmete. Maloljetnika (16)tereti se da je istog dana oko 23 sata u Šenkovcu, upravljajući osobnim vozilom u kojem su bili njegovi partneri, nije se zaustavio na prepriječeno policijsko vozilo na cesti, već ga je obišao. Potom je ubrzao vožnju i nastavio voziti poljskim putem preko livade. Policijaci su ga dostigli i vozili usporedno s njim da spriječe bijeg, pa je maloljetnik dvaput udario u policijsko vozilo i oštetio ga, ali je nakon toga zaustavljen”, navodi se u optužnici.
Trojac je i dalje u istražnom zatvoru, a vijeće Županijskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika i produljilo im ga zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.


Tagovi: MEDJIMURJE POLICIJA POTJERA RAZBOJNICI

NEDAVNO OBJAVLJENO