Ravnateljicu škole terete da je ‘maznula’ 540.000 kn. Sudac je pustio na slobodu

Objavljeno, 01. listopada 2022. Crna kronika
# Foto: ŽUPANIJA / Valentina Vujnović, ravnateljica osnovne škole
AUTOR
Redakcijski tekst

Županijsko državno odvjetništvo pokrenulo je istragu protiv ravnateljice osnovne škole zbog sumnje da je počinila kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti.

Riječ je o Valentini Vujnović (47), ravnateljice jedne osnovne škole na petrinjskom području koja je teško oštećena u potresu i tajnici rukometnog kluba, koju se tereti da je pronevjerila više od pola milijuna kuna. Premda su tužitelji zatražili istražni zatvor, sudac je to odbio i pustio je na slobodu.

“Postoji osnovana sumnja da je 47-godišnjakinja od 2014. do 2022. godine, kao ravnateljica jedne obrazovne ustanove, s bankovnih računa ustanove u više navrata raznim novčanim transakcijama neosnovano uzela i, za vlastite potrebe, raspolagala s više od 540.000 kuna.

Okrivljenica je u navedenom razdoblju dio otuđenog novca vratila na bankovne račune ustanove pa se osnovano sumnja da se na opisani način nepripadno okoristila i ujedno oštetila ustanovu za ukupno više od 300.000 kuna.

Tužitelji se žale

Postoji osnovana sumnja i da je od 2014. do 2022. godine, kao osoba ovlaštena za poslove blagajnice jednog sportskog kluba i ovlaštena raspolagati novčanim sredstvima kluba, s bankovnog računa kluba u više navrata neosnovano uzela i, za vlastite potrebe, raspolagala s više od 260.000 kuna.

Okrivljenica je u navedenom razdoblju dio otuđenog novca vratila na bankovni račun kluba pa se osnovano sumnja da se na opisani način nepripadno okoristila i ujedno oštetila ustanovu za ukupno više od 240.000 kuna.

Državno odvjetništvo je, nakon provedenog ispitivanja, predložilo sucu istrage Županijskog suda u Sisku da se protiv okrivljenice odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Sudac istrage je to odbio i okrivljenici odredio mjere opreza zabranom približavanja i zabranom uspostavljanja ili održavanja veze sa svjedocima. Županijsko državno odvjetništvo uložit će žalbu protiv tog rješenja suca istrage”, izvijestili su u subotu iz tužiteljstva.


Tagovi: ISTRAGA PETRINJA RAVNATELJICA šKOLE VALENTINA VUJNOVIć

NEDAVNO OBJAVLJENO