OD 1. VELJAČE V.D. RAVNATELJICE

Ravnateljica vrtića naprasno odlazi na početku mandata, otkrili smo zašto

Objavljeno, 25. siječnja 2022. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Ida Šipek i gradonačelnik Mišel Jakšić
AUTOR
Redakcijski tekst

Ravnateljica gradskog dječjeg vrtića dala je ostavku i 31. siječnja odlazi s te dužnosti. Učinila je to samo godinu dana nakon što je dobila novi četverogodišnji ravnateljski mandat.

Ida Šipek, uskoro bivša ravnateljica, vraća se na staro radno mjesto u Dječjem vrtiću Tratinčica u Koprivnici – stručne suradnice psihologinje. Gradsko vijeće Koprivnice na sjednici u ponedjeljak trebalo bi za vršiteljicu dužnosti ravnateljice imenovati odgojiteljicu Sandru Oreški.

Oreški će na tom mjestu biti dok se ne izabere novi ravnatelj ili ravnateljica, a uskoro se očekuje raspisivanje javnog natječaja.

Ravnateljica u ostavci Ida Šipek na čelu vrtića bila je pet godina. Nakon odrađenog četverogodišnjeg mandata, javila se na novi natječaj te je još jednom izabrana na četiri godine u prosincu predlani. Zbog čega je onda naprasno odlučila otići?

Sandra Oreški, gradonačelnik Mišel Jakšić i ravnateljica vrtića Ida Šipek
Sandra Oreški, Mišel Jakšić i Ida Šipek / Foto: Grad Koprivnica

Kao razlog ostavci Ida Šipek navodi želju da dalje razvija svoje kompetencije u psihologiji, odnosno da se potpuno posveti struci. No, zbog čega je to odlučila godinu dana nakon početka novog mandata? Zašto mandat nije odradila do kraja?

Kako neslužbeno doznajemo u Tratinčici, sva je prilika da se ravnateljica nije mogla nositi s pritiscima koju ta funkcija sa sobom nosi, a sve je dodatno eskaliralo izbijanjem epidemije, problemima s provođenjem epidemioloških mjera u vrtiću, ali i (ne)cijepljenjem zaposlenih.

Tko će doći na njezino mjesto nakon što se provede javni natječaj – ovog je časa teško reći. No, glavna je kandidatkinja za tu funkciju, po svemu sudeći, Sandra Oreški koja će od 1. veljače biti v. d. ravnateljice.


Tagovi: DJEčJI VRTIć IDA šIPEK SANDRA OREšKI TRATINčICA

NEDAVNO OBJAVLJENO