ODRŽAN ONLINE SASTANAK

Ravnatelji i župan jutros o zaraženima u školama i modelu nastave

Objavljeno, 27. ožujka 2021. Vijesti
# Foto: ŽUPANIJA / Online sastanak s ravnateljima škola
AUTOR
Redakcijski tekst

Ravnatelji srednjih škola održali su u subotu ujutro videokonferenciju sa županom Darkom Korenom i njegovim suradnicima. Tema: model održavanja nastave.

Koprivničko-križevačka županija je kao osnivač s ravnateljima raspravila o epidemiološkom stanju u školama  te u suglasnosti s predstavnicima škola donijela odluku da se nastava, zbog povoljne situacije i dalje održava kontaktno.

Župan je kazao kako su epidemiološke prilike u školama i dalje dobre te kako, s obzirom da su na području županije samo dva nastavnika i pet učenika pozitivna na koronavirus, nema potrebe mijenjati postojeći model održavanja nastave, priopćeno je iz županijske uprave.

“Smatramo da ne treba mijenjati postojeći model kontaktne nastave te da se i dalje treba održavati uživo, posebno u tjednu pred nama imajući u vidu da predstoje uskršnji blagdani i proljetni odmor za učenike.

U tom ćemo vremenu u osnovnim i srednjim školama pozorno pratiti razvoj situacije te u skladu s time donositi odgovarajuće mjere i preporuke”, istaknuo je župan na sastanku.

Ravnatelji su župana pojedinačno izvijestili o stanju u svakoj školi i iznijeli svoj stav oko modela nastave te je na kraju sastanka jednoglasno donijeta odluka da će se nastava i dalje održavati kontaktno u školi odnosno po modelu A. 

Proljetni odmor za učenike počinje 2. travnja i završava 9. travnja, s tim da nastava počinje 12. travnja.


Tagovi: EPIDEMIJA NASTAVA RAVNATELJI šKOLA žUPAN

NEDAVNO OBJAVLJENO