PRVACI U GLAZBI I PLESU

Rasturili smo! Oskar znanja završio u rukama petero učenika iz županije

Objavljeno, 28. lipnja 2019. Zabavno
# Foto: Privatni arhiv / Olga Vilić (Nela Krapinec iz Koprivnice državna je prvakinja u suvremenom plesu)
AUTOR
Redakcijski tekst

Učenici križevačke Glazbene škole Alberta Štrige ‘rasturili’ su na ovogodišnjim natjecanjima u glazbi i plesu te su postali državni prvaci u više kategorija.

Nagrade najboljim učenicima i studentima u natjecanjima iz glazbe i plesa dodijeljena su jučer na svečanosti u Zagrebu. Oskara znanja ukupno je dobilo 76 mladih prvaka hrvatskih škola i fakulteta.

Križevčani su posebno briljirali jer su osvojili čak četiri prva mjesta: Sofija Krnjak u solfeggiu (mentorica Silvana Pleše), Martin Pleše također u slofeggiu u različitoj kategoriji (mentorica Silvana Pleše), Dora Marin u gitari (mentorica Emina Trivanović) i Ivan Jambrec u braču (mentor Nikola Matulin).

Apsolutnu zvijezdu pak ima Koprivnica. Učenica Glazbene škole Fortunata Pintarića Nela Krapinec uz vodstvo mentorice Olge Vilić doslovce je pomela konkurenciju u suvremenom plesu prve kategorije. Uvjerljivo je najbolja u državi.

Najuspješniji učenici glazbenih i plesnih škola i studenti glazbenih akademija, koji su bili prvaci na državnim natjecanjima, nagrađeni su jučer na svečanosti u zagrebačkom Hrvatskom glazbenom zavodu.

Dodjela nagrada najboljim učenicima u Hrvatskom glazbenom zavodu
Dodjela nagrada učenicima / Foto: Agencija za odgoj i obrazovanje

Tagovi: GLAZBA PLES PRVACI UčENICI

NEDAVNO OBJAVLJENO