Radnik poginuo u nesreći u krugu tvrtke. Policiji javljeno tek dva dana kasnije

Objavljeno, 30. svibnja 2023. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA / DANICA.HR / Fotografija nema nikakve veze s tekstom i samo je ilustrativna
AUTOR
Redakcijski tekst

Radnik (57) poginuo je u teškoj nesreći u krugu tvrtke u Svetom Ivanu Zelini u subotu ujutro.

Kako je u utorak izvijestila zagrebačka policija, nesreća se dogodila u subotu oko 7.30 sati, a policija je za sve doznala tek u ponedjeljak, 29. svibnja.

“U Ulici Vladimira Nazora, unutar radnih prostorija trgovačkog društva, tijekom podmazivanja lanca transportne trake su transportna kolica prikliještila 57-godišnjaka.

On je preminuo na mjestu događaja uslijed zadobivenih ozljeda. Tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku. U tijeku je utvrđivanje okolnosti događaja”, rekli su danas u zagrebačkoj Policijskoj upravi.

Sumnja na srčani

No, nakon objave prve verzije našeg teksta javili su nam se čitatelji iz Svetog Ivana Zeline koji tvrde kako su hitna pomoć i policija još u subotu pozvani u prostor tvrtke, nakon što je radnik pronađen mrtav. Zbog čega onda policija navodi kako je saznanje o tragediji dobila tek u ponedjeljak?

Po svemu sudeći, najprije se sumnjalo na prirodnu smrt, odnosno srčani udar. No, kad su u ponedjeljak stigli nalazi obdukcije, policija je obaviještena da je radnik imao teške ozljede te da je vrlo vjerojatno poginuo na radnom mjestu.

Zbog toga je pokrenuta istraga kako bi se utvrdili detalji strašne nesreće, a o svemu je potom obaviješten i inspektor zaštite na radu. Inače, riječ je o tvrtki iz Svetog Ivana Zeline koja se bavi obradom drva.


Tagovi: NESREćA NA RADU RADNIK POGINUO SVETI IVAN ZELINA

NEDAVNO OBJAVLJENO