JE LI OVO PRAVEDNO

Radnicima 10 milijuna kuna za povišice, menadžerima 15 milijuna kuna bonusa

Objavljeno, 03. ožujka 2022. Financijer
# Foto: DANICA.HR / Predsjednica uprave Martina Dalić i članica uprave Ljiljana Šapina
AUTOR
Robert Mihaljević

Podravka je objavila točan broj zaposlenih u cijeloj prehrambeno-farmaceutskoj grupi na svim tržištima.

Prema službenim podacima, početkom ove godine koprivnička kompanija ima ukupno 6557 zaposlenih. To je stotinjak manje nego prvog dana siječnja prošle godine (tada su imali ukupno 6650 radnika). Prosječan broj radnika tijekom prošle godine bio je 6663, a prosjek godinu ranije 6721.

Najviše zaposlenih ima matična tvrtka Podravka d.d. sa sjedištem u Koprivnici – oko 3200. Belupo u Hrvatskoj ima oko tisuću djelatnika, a toliki je broj zaposlenih u slovenskoj grupi Žito: matična tvrtka ima oko 700, a Šumi oko 100.

Rovinjska Mirna ima oko 200 zaposlenih, Podravkina farmaceutska tvrtka Farmavita iz Sarajeva oko 180, a češki Lagris oko 160. Preostali dio radnika zaposlen je u brojnim Podravkinim i Belupovim poduzećima i predstavništvima u Europi i svijetu.

Veće neto plaće

Matična tvrtka Podravka d.d. sa sjedištem u Koprivnici lani je imala prosječno 3249 zaposlenih, a predlani je taj prosjek iznosio 3225. Za njihova neto primanja lani je izdvojeno ukupno oko 313 milijuna kuna (oko 446 milijuna kuna bruto).

To je 10 milijuna kuna više nego predlani, što znači da je upravo toliko izdvojeno za prvi val povećanja neto plaća radnicima koji je krenuo od travnja prošle godine. Usporedbe radi, lani je samo za bonuse za Podravkine menadžere osigurana isplata od čak 15 milijuna kuna.

Ti bonusi se odnose na dobar poslovni rezultat i visoku neto dobit u 2020. godini koja je iznosila oko 250 milijuna kuna. Lani je pak grupa Podravka ostvarila normaliziranu neto dobit u iznosu od 304 milijuna kuna. To znači da bi i bonusi ove godine mogli biti veći od lanjskih.


Tagovi: 2021 BONUSI MENADžERI PLAćE PODRAVKA RADNICI

NEDAVNO OBJAVLJENO