Radnicima dižu plaću za 100 eura i u prosincu svima isplaćuju još 3800 kuna

Objavljeno, 24. studenoga 2022. Vijesti
# Foto: Ivan Brkić / Glas Podravine / Tvornica podložaka za jaja Hartmann u Koprivnici
AUTOR
Redakcijski tekst

Uprava koprivničke tvrtke odlučila je i drugi put ove godine povećati plaće svojim zaposlenicima, a tu nije kraj povišicama.

U siječnju je osnovica plaće povećana za za 3,5 posto, a u listopadu za dodatnih 3 posto. Novo povećanje osnovice bit će u siječnju iduće godine, i to za još 4 posto s mogućnošću daljnjeg povećanja za 2 posto od srpnja u slučaju nastavka inflacije.

U godinu dana Hartmann će, tako, povećati plaće za otprilike 10 posto. Prosječna neto plaća po zaposlenome lani je iznosila 7661 kunu i bila je veća za oko šest posto u odnosu na predlani. Od iduće godine, ugrubo, mogla bi biti veća za oko 100 eura nego pretprošle godine.

Radnicima tvornice podložaka za jaja Hartmann u prosincu će biti isplaćena nagrada za dobre poslovne rezultate u iznosu od 1000 kuna, dar u naravi od 600 kuna, dar za dijete od 600 kuna po djetetu, poklon paket prehrambenih proizvoda i božićnica od 2200 kuna.

Ukupno će, dakle, u prosincu dodatno dobiti 3800 kuna (bez dara za djecu), izvijestili su iz Hartmanna.

Osim toga, za iduću su godinu već određeni neoporezivi iznosi prigodnih nagrada: za regres za godišnji odmor u iznosu od 2000 kuna, uskrsnica od 1000 kuna, božićnica od 2000 kuna, dar djetetu u iznosu od 800 kuna, dar u naravi u iznosu od 600 kuna te naknada za topli obrok u ukupnom iznosu od 5000 kuna.

U koprivničkom Hartmannu radi 280 osoba, a bit će i dodatnih zapošljavanja zbog stalnog ulaganja u proizvodnju i nedostatka kvalificirane radne snage, izvijestili su iz kompanije.

Hartmann je potkraj prošle godine imao oko 230 zaposlenih, a danas ih imaju oko 50 više. Zaposlenost je, dakle, povećana za petinu. Hartmann je tijekom prošle godine ostvario 229 milijuna kuna ukupnih prihoda i blizu 15 milijuna kuna neto dobiti.


Tagovi: BOžIćNICA HARTMANN NAGRADA PLAćE

NEDAVNO OBJAVLJENO