Radnici za ovu godinu mogu dobiti veće uskrsnice, božićnice, regres i nagrade

Objavljeno, 11. listopada 2022. Vijesti
# Foto: JGL / ILUSTRACIJA / Tvornica JGL-a
AUTOR
Redakcijski tekst

Početkom listopada na snagu su stupile izmjene pravilnika o porezu na dohodak prema kojima poslodavci radnicima mogu neoprezivo isplaćivati veće iznose nego dosad.

Tako su iznosi za uskrsnicu, regres i božićnicu povećani s ukupno 3000 na 5000 kuna godišnje, a godišnji bonus, odnosno nagrada za radne rezultate s 5000 na 7500 kuna. Osim toga, paušalni iznos za topli obrok povećan je s 5000 na 6000 kuna.

Izmjene koje su stupile na snagu vrijede već za ovu godinu pa poslodavci radnicima mogu isplatiti nove iznose, odnosno podmiriti razliku ako su već dobili manje iznose prema prijašnjem pravilniku.

Nova naknada za topli obrok pak vrijedi od 1. siječnja iduće godine i isplaćivat će se u novcu u mjesečnom iznosu od 500 kuna. Više se neće moći isplaćivati odjednom u cijelom godišnjem iznosu.

Budući umirovljenici mogu očekivati veće neto otpremnine jer se neoporezivi dio otpremnina prilikom odlaska u mirovinu povećava s 8.000 na 10.000 kuna za svaku navršenu godinu staža.

Radnici, dakle, po novome od poslodavaca godišnje mogu dobiti neoporeziv ukupan iznos od 18.500 kuna (božićnica, uskrsnica, regres, nagrada za rezultate, topli obrok). Dosad je to bilo 13.000 kuna.


Tagovi: BOžIćNICA NAGRADE NEOPOREZIVO PLAćA RADNICI REGRES

NEDAVNO OBJAVLJENO