Radnici odlaze iz Podravke zbog malih plaća, uprava zapošljava Nepalce

Objavljeno, 25. travnja 2022. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Čelnica Podravke Martina Dalić
AUTOR
Redakcijski tekst

Podravka je počela zapošljavati radnike iz Nepala u svojim tvornicama u Koprivnici, doznali smo ovih dana iz dobro upućenog izvora iz kompanije.

Prvi radnici su već stigli, a očekuje se dolazak sedam Nepalaca, otkriva naš izvor iz Podravke. On navodi kako je riječ uglavnom o električarima i strojarima koji će biti angažirani na održavanju u tvornicama.

O tome smo danas Podravki poslali službeni upit moleći ih da nam odgovore o zapošljavanju Nepalaca, ali i drugih radnika iz inozemstva. Nisu nam odgovorili, ali su o tome brže-bolje izvijestili Podravski list koji je danas poslijepodne i objavio informaciju.

Što je Podravka time htjela postići – nije poznato.

“Ogorčeni smo. Iz tvornice vegete i juha otišla su nam tri mlada i vrijedna čovjeka jer nisu bili zadovoljni plaćama. Sad će umjesto njih zaposliti Nepalce koje moramo obučavati za posao.

Nemamo ništa protiv njih, ali sramotno je da će radije zapošljavati strance koji pristaju raditi za mala primanja, nego sadašnjim radnicima, električarima i bravarima, dići plaće pa ih zadržati”, ispričao nam je Podravkin radnik.

Sramotno ponašanje Podravke

Nakon što smo u 18.20 sati objavili ovaj tekst na portalu Danica.hr, u 18.29 sati stigao nam je Podravkin odgovor na koji čekamo cijeli dan. Poslali su nam isti tekst koji je portal Podravski.hr objavio još u 16 sati.

Evo što smo upravo odgovorili Podravkinoj službi za korporativne komunikacije:

“Hvala vam, niste ste trebali truditi. Pročitali smo već na sajtu Podravskog. Jedino mi nije jasno što ste takvim ponašanjem htjeli postići…

No, jedno ste svakako postigli – ovo je zadnji put da vam šaljemo bilo kakav upit. Ugodan dan”.


Tagovi: NEPAL NEPALCI PODRAVKA RADNICI

NEDAVNO OBJAVLJENO