Radnici krali robu iz poznate tvrtke. Zaboravili da im kamion prate GPS-om

Objavljeno, 10. ožujka 2023. Crna kronika
# Foto: ARHIV / ILUSTRACIJA / Nema veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Trojica radnika dobila su izvanredan otkaz i uskoro će završiti na optuženičkoj klupi zbog krađe robe iz tvrtki u kojima su radili.

Prema optužnici, radnici Zvijezde i vrbovečkog Pika od 2019. do listopada 2021. “u Zagrebu, Ulica Marijana Čavića 1, po prethodnom međusobnom dogovoru, a u cilju da se okoriste, neovlašteno uzeli i zadržali za sebe 4493 palete koje su prodali na otkupnim stanicama”.

Također, iz tvrtki PIK Vrbovec plus i Zvijezda plus, koji su dio grupacije Fortenova, neovlašteno su uzimali “lom” robu koju su prodavali, a dobiveni novac međusobno podijelili, čime su oštetili tvrtke za oko 29.500 eura (222.0000 kuna), navodi se u optužnici.

Zdenko (54) bio je radnik Zvijezde, a Josip (37) i Stjepan (54) radnici Pika. Sve je počelo kad su u Zvijezdi putem GPS-a primijetili da kamion kojeg je vozio Zdenko često odlazi na mjesto na koje ne bi trebao ići: krug tvornice Dioki gdje je bila tvrtka koja otkupljuje palete.

Tamo su mu potom napravili “zasjedu” i zatekli ga s hrpom paleta koje je donio na prodaju. Tako se klupko počelo odmatati te je otkriveno kako je palete prodavao i Josip iz Pika. Stjepan je pak “pao” jer mu je Zdenko kobnog dana u kamionu iz kruga tvrtke potajno izvezao robu koju je ukrao iz skladišta.

“Robu bih ja dovezao do Zdenka, a on je istu izvezao van, a tu istu robu bih ja poslije stavio u svoj osobni automobil. Količina je bila oko 10 do 15 tegli cikle, isto toliko krastavaca, nešto loma Belje sira te nešto loma Zvijezdinog jestivog ulja. Uzeo sam i tri Pikova jegera“, priznao je Stjepan.

Državno odvjetništvo za njih traži po godinu dana uvjetnog zatvora jer dosad nisu bili osuđivani. Po svemu sudeći, morat će tvrtkama u kojima su radili podmiriti štetu koju su krađama počinili.


Tagovi: FORTENOVA KRALI ROBU OTKAZ PIK VRBOVEC RADNICI ZVIJEZDA

NEDAVNO OBJAVLJENO