Radnica dobila otkaz zbog krađe 12 vrećica Vegete. Dio sindikalista ogorčen

Objavljeno, 08. rujna 2023. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / ARHIV / Fotografija je ilustrativna i nema baš nikakve veze s događajem iz teksta
AUTOR
Robert Mihaljević

Dugogodišnja zaposlenica Podravke (podaci poznati redakciji) dobila je otkaz nakon što su je ulovili u krađi 12 vrećica Vegete.

Radnica je vrećice od pola kilograma Vegete pokušala iznijeti u torbi iz tvorničkog kruga, ali su je otkrili zaštitari na porti. Na otkaz je ovih dana, kako doznajemo, prilično burno reagirao dio sindikalne scene. Neki od njih javili su se i nama.

Krađa je krađa, tu nema dileme i nema opravdanja. Ali, ovdje treba spomenuti par stvar. Prvo, riječ je o vrijednoj radnici koja desetljećima radi u tvornici, a plaća joj je tek lani povećana na oko 5000 kuna. Suprug je umirovljenik, nisu u bajnoj materijalnoj situaciji.

Osim toga, to je prvi put da je tako nešto učinila. Sankcije moraju postojati, jasno, ali zar joj je trebalo odmah dati otkaz i pretvoriti obitelj u socijalni slučaj? Pa, ta žena radila je desetljećima u pogonu za minimalac! I odmah otkaz”, ogorčen je jedan sindikalac.

Loading poll ...

Drugi ističe kako menadžeri već godinama “legalno pljačkaju” firmu kroz opcijske dionice na kojima zarađuju milijune. “Radnici koji rade za mizeriju u pogonima to vide”, upozorava on, “i ne mogu si pomoći”.

“Njima je sve dopušteno: i bonusi, i dionice, i velike plaće, i putni troškovi, i službeni auti, i večerice na službenu karticu… Molim vas, čime su ti ljudi, većina njih, toliko zadužili firmu? A radniku, sirotinji, odmah otkaz”, utučen je naš drugi sugovornik.

U Podravki neslužbeno doznajemo kako je postupanje u takvim slučajevima uobičajeno. Kažu, nema oprosta za krađu, a to znaju i svi radnici jer nije prvi put da se to dogodilo. Žao im je radnice, ali bila je svjesna svih posljedica svojeg nepromišljenog čina.

Inače, veleprodajna cijena 12 vrećica Vegete od 500 grama u dućanima iznosi ukupno oko 280 kuna, odnosno otprilike 37 eura.


Tagovi: KRAđA KRAđA VEGETE OTKAZ OTKAZI PODRAVKA RADNICA VEGETA

NEDAVNO OBJAVLJENO