Pucarova obitelj ima pravo na njegove opcijske dionice i bonus

Objavljeno, 18. studenoga 2022. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Marin Pucar preminuo je u siječnju 2021. godine
AUTOR
Redakcijski tekst

Obitelj bivšeg predsjednika uprave Podravke Marina Pucara koji je preminuo lani u siječnju ima pravo na opcijske dionice koje su dodijeljene Pucaru prije smrti.

Tako je jedan od članova Pucarove obitelji ovih dana iskoristio pravo na 3332 opcijske dionice za 2020. godinu tržišno vrijedne oko 2,13 milijuna kuna. Kako je Pucar te godine ostvario pravo na ukupno 10.000 dionica, pretpostavlja se kako će po trećinu dobiti još dvoje zakonskih nasljednika.

“Realizirano je pravo na opciju kupnje dionica bivšeg zaposlenika, i to tako da su od društva kupljene 3332 dionice po prosječnoj ponderiranoj cijeni za 2020. godinu koja iznosi 413,25 kuna, što ukupno iznosi oko 1,38 milijuna kuna”, otkrili su u utorak iz Podravke.

Podijelili i bonus

Prvi put je u priopćenju za javnost Podravka upotrijebila termin “bivši zaposlenik”. U takvim slučajeva, kad opcije koristi netko tko je otišao iz kompanije, tvrtka navodi da je dionice preuzeo “bivši rukovoditelj”.

Na razlici između opcijske i tržišne cijene, član Pucarove obitelji na tom paketu dionica može zaraditi oko 750.000 kuna, odnosno 100.000 eura.

Kao mogući Pucarovi nasljednici spominju se supruga s kojom je živio u trenutku smrti (od prve se rastao) te dvoje djece iz prvog braka. Oni su navodno podijelili i Pucarov bonus za 2020. godinu koji je isplaćen lani, nakon njegove smrti, a iznosio je 1,13 milijuna kuna.


Tagovi: BONUS DIONICE MARIN PUCAR NASLJEDNICI PODRAVKA

NEDAVNO OBJAVLJENO