KAŽE DA ĆE BITI JOŠ GORE

Pucar otkrio katastrofalan pad prodaje Podravke u travnju i svibnju

Objavljeno, 26. lipnja 2020. Financijer
# Foto: Robert Mihaljević / Šef Podravke Marin Pucar na izlazu iz upravne zgrade kompanije
AUTOR
Robert Mihaljević

Predsjednik uprave Podravke Marin Pucar otkrio je kako je kompanija poslovala u prvih šest mjeseci ove godine.

Pucar je, gostujući u četvrtak u HRT-ovoj emisiji Otvoreno, rekao kako bi Podravka u prvih šest mjeseci ove godine trebala imati rast prodaje od pet posto u odnosu na isto razdoblje lani. No, travanj j svibanj bili su katastrofalni.

“U travnju je Podravkina prodaja pala oko deset posto, a samo u Hrvatskoj čak 25 posto. U svibnju je pad iznosio 12 posto, a u Hrvatskoj 20 posto”, naglasio je čelnik čovjek kompanije.

Kaže kako to pokazuje koliko je zapravo dobro da Podravka danas po trećinu prodaje ostvaruje u Hrvatskoj, zemljama bivše države i ostatku svijeta. Odnosno, da nije toliko ovisna o domaćem tržištu.

Zbog kraha turističke sezone Pucar očekuje pad prihoda u drugoj polovici godine. Prvo, jer će biti manje turista, a drugo jer će ljudi manje trošiti u posljednjem kvartalu i uoči Božića s obzirom da neće biti zarade od turizma.

Prekršio pravila

Njegovim nastupom sigurno neće biti sretni na Zagrebačkoj burzi s obzirom da Pucar ne smije otkrivati poslovne brojke prije nego što ih priopći Burzi, odnosno učini dostupnima svim dioničarima.

Nastupom sinoć u Otvorenom čelnik koprivničke kompanije Marin Pucar je prekršio burzovna pravila, zbog čega bi mogao biti i kažnjen ako se protiv njega pokrene postupak.

Govoreći o samodostatnosti prehrambene proizvodnje, predsjednik uprave Podravke otkrio je kako je ta tvrtka jedini prerađivač rajčice u Hrvatskoj.

“Mi oko 50 posto rajčice osiguravamo iz Istre, a oko 50 posto moramo uvoziti”, ističe on.

Izgradnja nove tvornice za preradu rajčice pak nije isplativa bez najmanje 50 posto bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije, zaključuje.


Tagovi: HRT MARIN PUCAR OTVORENO PAD PRODAJE PODRAVKA

NEDAVNO OBJAVLJENO