ODBIJENA ŽALBA TUŽITELJA

Pucali po sobama u kojima su spavale majka i kći, ali ne idu u pritvor

Objavljeno, 09. ožujka 2020. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Gazda kafića Karlo S. (36) ipak neće u istražni zatvor koji za njega traži državno odvjetništvo nakon što je konobarici Ivani P. (38) iz okolice Bjelovara život pretvorio u pakao.

On je od nje, kako se sumnja, pokušao iznuditi 56.000 kuna koje je morao platiti nakon što je carinskim nadzorom ustanovljeno da u kafiću piće prodaje na crno.

Nesretnoj konobarici iz okolice Bjelovara pucali su iz pištolja po kući, stavljali joj lampaše i osmrtnice s plastičnom bombom, ali sudac istrage ipak ih je pustio da se brane sa slobode.

Uhićena su bila dvojica muškaraca, gazda kafića i njegov pomagač (33), a kazneno je prijavljena i Danijela J. (39) koja se brani sa slobode. Općinsko državno odvjetništvo tražilo je pritvor, ali sudac istrage to je odbio.

Tužitelji su se žalili na takvu odluku, a vijeće Županijskog suda u Bjelovaru ovih je dana to odbilo smatrajući kako su dovoljne mjere opreza. Karlu je tako određeno da sve dvaput tjedno javlja policiji te mu je zabranjen svaki kontakt s Ivanom.

Sve je počelo potkraj listopada lani kad su Ivani zapalili lampaš na prozoru kuće za koji su kao posebnu prijetnju zataknuli plastičnu bombu. U poštanski sandučić pak ubacili su osmrtnicu na kojoj su napisali njezino ime i tekst “preminula zbog dugovanja u 38. godini“.

No, kako žena i dalje nije pristala platiti 56.000 kuna, na blagdan Svih svetih, oko 1 ujutro, iz automobila na kuću su joj ispalili najmanje tri hica iz pištolja.

Jedan metak proletio je kroz staklo prozora sobe u kojoj je tog časa spavala prestravljena žena, a druga dva hica probila su prozor sobe u kojoj je spavala njezina devetogodišnja kći.

Automobil je vozila osumnjičena žena (39), a muškarac (33) je bio na suvozačkom mjestu te je tijekom vožnje na kuću konobarice ispalio više hitaca iz pištolja. Upute im je dao gazda kafića.

Na koncu se svi brane sa slobode. Županijski sud u Bjelovaru smatra kako nema razloga za pritvorom vlasnika kafića jer je dosad neosuđivan i nema kriminalnu prošlost.


Tagovi: IZNUDA KONOBARICA LAMPAS OSMRTNICA PRITVOR

NEDAVNO OBJAVLJENO