Psihijatar optužen da je na lažne recepte 127 puta podigao lijekove za smirenje

Objavljeno, 11. travnja 2022. Crna kronika
# Foto: NOVA TV / Screenshot / Dr. Borna Belša
AUTOR
Redakcijski tekst

Podignuta je optužnica protiv kontroverznog liječnika zbog izdavanja lažnih recepata za psihofarmake te pacijenta koji mu je u tome u više navrata pomagao.

Dr. Borna Belša, bivši psihijatar Opće bolnice u Bjelovaru, optužen je da je od kolovoza 2015. do početka studenoga 2016. godine, kao liječnik specijalist psihijatrije u bolnici, “izdao ukupno 127 liječničkih recepata za lijekove čije djelatne tvari zolpidem, alprazolam i diazepam se nalaze na popisu droga”

“Kao pacijente u receptima navodio je imena raznih osoba kako bi neistinito prikazao da su lijekovi izdani za liječenje tih osoba, pa je tako sačinjene recepte ovjeravao svojim faksimilom, pečatom bolnice, faksimilom svojeg pečata stalnog sudskog vještaka, pečatom Poliklinike svojim potpisom.

Nakon toga je osobno i uz pomoć nepoznatih osoba temeljem neistinitih recepata u Ljekarnama Coner, Ljekarnama Bjelovar, Ljekarnama Farmacija, Ljekarnama ZU Ljekarna Bjelovar i Ljekarni Petrunić kupovao veće količine spomenutih lijekova”, piše u optužnici.

Uglavnom je podizao lijekove Sanval (protiv nesanice), Misal (za smirenje), Apaurin i Normabel. U sedam navrata u tome mu je pomogao njegov pacijent Ante (46) kojeg je liječio od alkoholizma te je i on optužen. U prosjeku su uzimali više od 8 kutija lijekova mjesečno.

Sve se otkrilo kad su neki pacijenti došli po svoje propisane lijekove u ljekarne, ali su ih bjelovarski ljekarnici obavijestili kako terapiju ne mogu dobiti jer ih je doktor već triput taj mjesec podigao za njih. Klupko se tada počelo odmatati.


Tagovi: BOLNICA BORNA BELšA PSIHIJATAR SANVAL SMIRENJE

NEDAVNO OBJAVLJENO