NITKO NE ZNA ŠTO JE ISTINA

Prijavila muža policajca da ju je tukao pa rekla da je to laž. Sad ga opet tereti

Objavljeno, 18. lipnja 2019. Vijesti
# Foto: FACEBOOK / ARHIV / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Tea (35) oko 22.40 sati nazvala je policiju i sva uznemirena prijavila pijanog muža Tomislava, inače koprivničkog policajca, da je tuče, vuče za kosu, udara nogom i prijeti smrću.

Tomislav je odmah uhićen, a Tea je drugi dan istu priču ponovila i u Općinskom državnom odvjetništvu. A onda – obrat. Samo dva tjedna kasnije, potkraj travnja 2014. godine, Tea je opet u prostorijama Državnog odvjetništva, ali ovaj put kako bi priznala da je sve – izmislila.

Kaznena prijava protiv Tomislava za nasilje nad suprugom odbačena je, a Tea je osumnjičena za lažno prijavljivanje kaznenog djela. Potom je kaznenim nalogom proglašena krivom i izrečena joj je uvjetna zatvorska kazna, ali nakon žalbe Općinski sud ju je oslobodio. Tumači to formalno-pravnim razlozima zbog kojih Tea nikako nije mogla počiniti kazneno djelo za koje se teretila.

Na tu se odluku ovih dana žalilo Općinsko državno odvjetništvo upozorivši kako je Sud neopravdano iz spisa izdvojio Teino svjedočenje u njihovim prostorijama u kojem je priznala da je supruga lažno prijavila. Za izdvajanjem tog iskaza iz formalno-pravnih razloga nije bilo nikakvog osnova, kažu tužitelji koji predlažu da se Tei ipak sudi za lažno prijavljivanje.

Prilikom prvog ispitivanja u postupku za lažni iskaz Tea je iskoristila pravo da se brani šutnjom. Kasnije se na sudskoj raspravi aktivno branila.

“Tog dana bio je pijan i tukao me, vukao za kosu i udarao nogom, prijetio da će me ubiti te mi nanio tjelesnu ozljedu na desnoj potkoljenici. Zato sam zvala policiju, a nakon toga Tomislav je prijetio da će me ubiti, zakopati u šumi i slično. Prije dolaska policije te noći, oprao je ruke koje su bile pune moje kose te je otišao do naše kćeri i zaprijetio joj da će otići u dom ako išta kaže”, svjedočila je Tea na suđenju za lažno prijavljivanje.

Opovrgnula je da je kasnije u Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici izjavila da te tvrdnje nisu istinite i porekla je da bi povukla svoj prvotni iskaz.

“U to vrijeme bojala sam se supruga a i danas ga se bojim jer mi je stalno prijetio. Osim toga, natjerao me i da dođem do policijskog načelnika kojem sam rekla da sam Tomislava lažno teretila kao počinitelja kaznenog djela prijetnje i tjelesne ozljede”, tvrdi Tea.

Njezina izvanbračna zajednica s Tomislavom nakon toga je prekinuta. Tea danas živi i radi u Njemačkoj te je majka troje djece.


Tagovi: LAZNA PRIJAVA POLICAJAC SUPRUGA TUKAO

NEDAVNO OBJAVLJENO