PRVI PUT U HRVATSKOJ

Prvi zaraženi smješteni u šator, u bolnici više nema mjesta

Objavljeno, 24. studenoga 2020. Vijesti
# Foto: MORH / Prvi pacijenti u šatoru
AUTOR
Redakcijski tekst

Prva tri pacijenta zaražena koronavirusom s težom kliničkom slikom smještena su u utorak oko 19 sati u vojni šator jer u bolnici više nema mjesta.

Dogodilo se to u Varaždinu, i to prvi put u Hrvatskoj od početka epidemije. Varaždinski kraj je najgori u Europi prema incidenciji zaraženih na 100.000 stanovnika.

Kako večeras javlja HRT iz toga grada, potvrđeno je kako je riječ o Covid pacijentima. I to je, po svemu sudeći, tek početak.

Inače, tijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirana su 242 nova slučaja zaraze koronavirusom, a testirano je ukupno 534 uzoraka.

Broj hospitaliziranih se povećao pa se trenutno na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi 201 osoba s težom kliničkom slikom.

Od toga je 70 na odjelu infektologije, a 10 na ostalim odjelima u Varaždinu, 16 ih je u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru, 55 ih je u Klenovniku i 50 u Novom Marofu.

Preminule su tri osobe pozitivne na virus, što na žalost broj preminulih tijekom ovog mjeseca povećava na 63. Među preminulima pojavljuju se sve mlađe osobe.

Samo u posljednja dva dana preminule su tri osobe koje su bile na početku 50-ih godina života, bez težih popratnih bolesti. U bolničkom sustavu pozitivno je 70 djelatnika, dok je 20 djelatnika u samoizolaciji.


Tagovi: šATOR VARAžDIN ZARAžENI

NEDAVNO OBJAVLJENO