KOPRIVNIČKE VODE

Prva općina s kompletnom vodovodnom i kanalizacijskom mrežom

Objavljeno, 29. travnja 2020. Vijesti
# Foto: KOPRIVNIČKE VODE / Radovi u naselju Jeduševac / ILUSTRACIJA
AUTOR
PROMO SADRŽAJ

Ovih dana nastavljeni su radovi na izgradnji sustava odvodnje u naselju Jeduševac u općini Koprivnički Bregi koji su započeli u studenom lani ugovorene vrijednosti 3,68 milijuna kuna bez PDV-a.

Radovi su privremeno bili prekinuti tijekom ožujka i travnja zbog trenutne situacije vezane uz epidemiju COVID-19 i zbog zastoja u dobavi cijevnog materijala i montažnih kanalizacijskih okana za predmetnu kanalizacijsku mrežu.

Financijska konstrukcija investicije u potpunosti je zatvorena uz pomoć Hrvatskih voda koje sufinanciraju 80 posto, a Općina Koprivnički Bregi financira 20 posto vrijednosti.

Planirano je da se izvede 2700 metara kanalizacijskih cjevovoda, od čega 940 m gravitacijskih cjevovoda profila 300 mm i 1760 m tlačnih cjevovoda profila 110 mm, te da se izvedu dvije precrpne stanice, svaka kapaciteta šest litara u sekundi.

Očekuje se da će radovi biti završeni do kolovoza. U Općini Koprivnički Bregi već je izgrađeno 24,6 km kanalizacijske mreže u naseljima Koprivnički Bregi i Glogovac.

Izgradnjom sustava odvodnje Jeduševca, Koprivnički Bregi će biti prva općina s u cijelosti izgrađenom vodovodnom i kanalizacijskom mrežom na uslužnom području Koprivničkih voda.


Tagovi: JEDUšEVAC KANALIZACIJA KOPRIVNICKE VODE

NEDAVNO OBJAVLJENO