Provjerili smo koji dućani rade ove nedjelje, a koji su zatvoreni

Objavljeno, 01. srpnja 2023. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA / Kaufland će raditi svake nedjelje u srpnju i kolovozu
AUTOR
Redakcijski tekst

Danas je stupio na snagu novi zakon kojim se trgovcima ograničava rad nedjeljom te im je dopušteno da rade samo 16 nedjelja u godini.

U nedjelju, 2. srpnja, mnoge trgovine i pekarnice, kojima je također ograničen rad, zatvaraju svoja vrata. Kiosci će moći raditi svake nedjelje od 7 do 13 sati. Premda su iz Ministarstva gospodarstva najprije u petak rekli kako će se na kioscima moći kupovati samo novine nedjeljom, kasno sinoć to su demantirali.

Kako smo ranije pisali, Lidl u nedjelju neće raditi na sjeveru Hrvatske. Zapravo, donijeli su odluku da u srpnju i kolovozu uopće ne rade nedjeljem na kontinentu, za razliku od obale gdje će biti otvoreni zbog turističke sezone.

Istu su odluku donijele i Plodine: i njihove će trgovine sutra i sve nedjelje u srpnju i kolovozu biti zatvorene na kopnu, a otvorene na moru. Kaufland je pak donio odluku da će svi njihovi dućani u cijeloj Hrvatskoj biti otvoreni sve nedjelje u dva ljetna mjeseca.

Konzum i Spar nisu donijeli cjelovitu odluku o neradnim nedjeljama, već će svaki tjedan objavljivati novi raspored. Tako je Konzum, primjerice, objavio kako će u nedjelju, 2. srpnja, biti otvorene njihove prodavaonice u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu.

Ove će nedjelje raditi i trgovine Spar i Interspar u Koprivnici, Varaždinu i Čakovcu. No, već iduće nedjelje neke od njih vjerojatno neće raditi jer je Supernova, u sklopu koje posluju hipermarketi Interspara, odlučila na kopnu raditi samo dvije nedjelje: sutra, 2. srpnja, i 13. kolovoza.

Obavijest o sutrašnjoj nedjelji objavili su i u Studencu: dio njihovih dućana sutra radi, a dio ne radi. Točan raspored može se pogledati na njihovim internetskim stranicama. U Koprivnici, primjerice, radi na Trgu kralja Zvonimira.

Dakle, sutra (nedjelja, 2. srpnja) u Koprivnici su otvoreni sljedeći dućani: KONZUM, KAUFLAND, SPAR, INTERSPAR, STUDENAC.


Tagovi: DUćANI NEDJELJA NERADNA NEDJELJA TRGOVINE

NEDAVNO OBJAVLJENO