ZBOG OBVEZNOG TESTIRANJA

Prosvjedi jutros ispred bolnica zbog Covid potvrda, napali Beroša

Objavljeno, 04. listopada 2021. Vijesti
# Foto: TWITTER / N1 screenshot / Prosvjedi ispred Rebra
AUTOR
Redakcijski tekst

Prosvjedi jutros ispred bolničkih centara diljem Hrvatske zbog početka primjene obvezne Covid potvrde za zaposlenike u zdravstvu i socijalnim službama.

Prosvjedi su u Zagrebu, Splitu, Zadru, Osijeku… Ispred KBC-a Zagreb jutros se okupilo 50-ak prosvjednika, od kojih mnogi nisu zaposlenici bolnice. Pozvana je i policija jer su prosvjednici pokušali ući u bolnicu, ali su ih spriječili zaštitari.

Kako prenosi N1, tamo su i ministar zdravstva dr. Vili Beroš i ravnatelj Rebra dr. Ante Ćorušić.

“Naš imperativ je sigurnost u zdravstvenom sustavu. Postoji li alternativa u ovom trenutku? Ovo nije maksimalna sigurnost, ali je optimalna u ovom trenutku. U konačnici, ove mjere nisu rezultat mog rada, rezultat su rada struke, struka je dala preporuke, a iskustvo u Europi to opravdava”, rekao je ministar.

“U ovom trenutku ne idemo prema otkazima, ali poslodavac ima određene alate. Način postupanja ravnatelja odlučit će niz faktora poput epidemiološke situacije, ali u ovom trenutku otkazi nisu opcija”, rekao je Beroš o onima koji se odbijaju cijepiti ili redovno testirati, izvještava N1.

Neki prosvjednici, inače, traže da se ta mjera ukine, a predstavnici sindikata medicinskih sestara da testiranje, ako već mora biti, do kraja bude besplatno za sve. Verbalno su napali Beroša vičući da to nije njegova bolnica.

Prosvjedu se pridružio i niz osoba koje nisu djelatnici Rebra, a predvodili su ih Andrija Klarić, vlasnik teretane koji je nedavno govorio na “Festivalu slobode” i svećenik Zdravko Knežević, koji je Indexu rekao da je “pandemija izmišljena”.

Gordana Miškulin, medicinska sestra na Rebru i predstavnica Strukovnog sindikata medicinskih sestara, za Index je rekala kako se oko 20 medicinskih sestara na Rebru odbija testirati.


Tagovi: BOLNICA COVID POTVRDE PROSVJEDI REBRO VILI BEROš

NEDAVNO OBJAVLJENO