Prosvjed poljoprivrednika: više od 100 traktora danas izlazi na ceste

Objavljeno, 19. veljače 2024. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA / Traktor u središtu Koprivnice / fotografija je ilustrativna i nema baš nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

U ponedjeljak i traktoristi sa sjevera izlaze na ceste gdje će prosvjedovati protiv poljoprivredne politike Europske unije i Hrvatske.

Kako javlja policija, u ponedjeljak od 9 do 17 sati na makadamskom putu uz južnu obilaznicu grada Čakovca (nedaleko Ivanovca) održat će se javni prosvjed vlasnika OPG-ova Međimurske i Varaždinske županije.

“Oko 11.30 sati prosvjednici će traktorima krenuti u “prosvjedni obilazak” grada Čakovca te će se oko 12.15 sati vratiti na lokaciju održavanje javnog prosvjeda. Tijekom “prosvjednog obilaska” mogući su kraći zastoji u prometu na trasi kretanja te stoga vozače pozivamo na dodatan oprez i strpljenje.

Sukladno odredbama članka 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, a u sklopu osiguranja javnog prosvjeda, međimurska policija video – audio uređajima snimat će lokaciju održavanja prosvjeda i trasu kretanja prosvjednika”, kažu u policiji.

Prosvjednici očekuju između 100 i 150 traktora iz Međimurske i Varaždinske županije. Nakon konferencije za novinare u 11 sati, krenut će pod policijskom pratnjom prema Nedelišću i Čakovcu pokraj Gradskih bazena i potom se vraćaju prema Nedelišću.

Poljoprivrednici prosvjeduju diljem Europe nezadovoljni politikama svojih vlada i odlukama Europske unije. Traže, među ostalim, manje nameta i regulatornih zahtjeva, pravedniju raspodjelu državnog zemljišta, strože kontroliranje uvoza hrane, više poticaja za kritičnu proizvodnju.


Tagovi: MEđIMURJE POLJOPRIVREDNICI PROSVJED TRAKTOR

NEDAVNO OBJAVLJENO