Prosječna neto plaća u Podravki ove je godine 70 eura veća nego lani

Objavljeno, 28. listopada 2023. Vijesti
# Foto: PODRAVKA / Podravkin 'Piknik sa srcem' na koprivničkim bazenima Cerine
AUTOR
Robert Mihaljević

Grupa Podravka ove godine ima u prosjeku 6250 zaposlenih, što je oko 260 manje nego u devet mjeseci lani.

Prosječna neto plaća svih zaposlenih u grupi – koja uključuje Podravku, Belupo, sarajevsku Farmavitu, češki Lagris, slovensko Žito i druge internacionale – u devet mjeseci iznosila je 1062 eura. To je oko 5 posto, odnosno 50-ak eura više nego u istom razdoblju prošle godine.

Matična tvrtka Podravka d.d. u devet mjeseci ove godine imala je u prosjeku 3260 zaposlenih, što je otprilike isto kao u devet lanjskih mjeseci.

Prosječna neto plaća u Podravki d.d. ove je godine u devet mjeseci iznosila 907 eura, što je otprilike osam posto, odnosno 70-ak eura više nego u istom razdoblju prethodne godine.

U državnu blagajnu

Ukupni troškovi svih zaposlenih u grupi Podravka iznosili su 112,65 milijuna eura, što znači da kompanija svaki mjesec samo za radnička primanja mora osigurati 12,5 milijuna eura.

Od toga, državi kroz poreze i doprinose za mirovinsko i zdravstveno svaki mjesec odlazi oko četiri milijuna eura, odnosno blizu 48 milijuna eura godišnje. Uz to, državni fondovi dobili su ove godine i blizu 4,8 milijuna eura dividende.

Podravka će, dakle, u državnu blagajnu (ne računajući pdv) ove godine uplatiti skoro 53 milijuna eura (oko 400 milijuna kuna).


Tagovi: 09 2023 PLAćA PODRAVKA

NEDAVNO OBJAVLJENO