SLUŽBENI PODACI POREZNE UPRAVE

Promet u kafićima i restoranima lani pao za čak 50 posto

Objavljeno, 10. siječnja 2021. Financijer
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA / Terasa u središtu Koprivnice
AUTOR
Redakcijski tekst

Novogodišnji tjedan donio je pad iznosa fiskaliziranih računa u ugostiteljstvu za čak 84 posto u odnosu na isti tjedan lani, a pad u trgovini iznosio je 13 posto.

Novi podaci Porezne uprave o fiskaliziranim računima između 28. prosinca i 3. siječnja u odnosu na isto lanjsko razdoblje otkrivaju kako je u ugostiteljstvu ostvaren promet od 54 milijuna kuna (lani 328 milijuna).

To ne čudi s obzirom da su lani kafići i restorani za Novu godinu radili, a ove godine ne rade zbog epidemioloških mjera. Istodobno je tjedni promet u trgovinama iznosio 1,92 milijarde kuna (lani 2,2 milijarde).

Ukupno je u tom tjednu iznos fiskaliziranih računa u svim djelatnostima pao za 23 posto, objavila je Porezna uprava. No, kakva je situacija na godišnjoj razini?

Od 24. veljače lani do 3. siječnja ove godine iznos fiskaliziranih računa manji je za 16 posto u odnosu na prijašnje isto razdoblje koje je bilo bez epidemijskog utjecaja na poslovanje.

Lani je, tako, ukupan fiskalizirani iznos u svim djelatnostima iznosio 146,8 milijardi, a predlani 175,7 milijardi kuna. U djelatnosti trgovine iznos računa manji je za osam posto, a u djelatnosti ugostiteljstva čak 48 posto.

U trgovinama je, tako, u tom epidemijskom razdoblju ostvaren promet od 105 milijardi kuna (prije 115 milijardi), a u ugostiteljstvu 13,6 milijardi kuna (prije epidemije 26 milijardi).


Tagovi: FISKALIZACIJA POREZNA UPRAVA PROMET

NEDAVNO OBJAVLJENO