SJAJAN USPJEH KOPRIVNIČKE ŠKOLE

Profesori gimnazije osmislili projekt za 4100 učenika iz šest europskih zemalja

Objavljeno, 23. srpnja 2019. Vijesti
# Foto: GRAD KOPRIVNICA / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom, riječ je o koprivničkoj gimnaziji
AUTOR
Robert Mihaljević

Profesori koprivničke Gimnazije Frana Galovića osmislili su projekt ‘Math, music and art will keep you smart’ koji će uključiti oko 4100 učenika iz Hrvatske, Litve, Makedonije, Turske, Grčke i Italije.

Financirat će se novcem Europske unije, a riječ je o Erasmus+ projektu, otkriva gimnazijski portal Franzine.

To je ukupno treći projekt koprivničke gimnazije u ovoj školskoj godini koji će financirati Europska unija.

“Sljedeće dvije školske godine brojnim aktivnostima pokazat će vezu između matematike i umjetnosti. Idejni je začetnik projekta profesorica matematike Marina Njerš i kolege Bojana Habek, Marina Furkes i Igor Fulir, Umjetnički dio osmislile su profesorice Iva Bolfek i Darija Kivač, a projektno je sve objedinila profesorica Martina Grgac“, piše gimnazijski portal.

Partnerske škole iz Europe pripremit će prezentacije, izrađivat će kvizove, fotografirat će, komponirati, crtati, slikati, sudjelovati u video konferencijama.

Posebna je vrijednost cijelog projekta što će učenici i nastavnici naučiti raditi u GeoGebri i Chrome Music Labu te koristiti 3D printer.

“Bit će prilike i za razmjenu primjera dobre prakse jer će biti organizirani uzajamni posjeti svim partnerskim školama”, zaključuju u koprivničkoj Gimnaziji.


Tagovi: EU GIMNAZIJA PROJEKT

NEDAVNO OBJAVLJENO