OTKRILI IZ UDRUGE PODUZETNIKA

Procurio datum popuštanja: evo kad se otvaraju kafići i kreću koncerti

Objavljeno, 05. svibnja 2021. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA / Premijer Andrej Plenković na terasi Podravkine pivnice
AUTOR
Redakcijski tekst

Dražen Oreščanin iz udruge Glas poduzetnika otkrio je kada Vlada i Nacionalni stožer planiraju otvoriti sve djelatnosti i relaksirati mjere za suzbijanje eidemije.

Čini se kako je prvi signal za otvaranje neslužbena informacija da se nakon svibnja potpore radnicima i poduzetnicima više neće produljivati.

“Vjerujemo i koliko smo čuli da te potpore neće biti produljivane. Koliko sam shvatio, iako nisam bio na sastanku, kolege koji su bili kažu da je ministar Ćorić rekao da nakon svibnja neće biti potpora jer će se sve otvarati”, otkrio je Oreščanin za Dnevnik Nove TV.

Ministri Josip Aladrović i Tomislav Ćorić u srijedu su pak izrazili neslaganje s prijedlogom Udruge Glas poduzetnika o otvaranju svih djelatnosti od 15. svibnja.

Udruga Glas poduzetnika (UGP) u srijedu je u dopisu upućenom čelniku Nacionalnog stožera Davoru Božinoviću zatražila otvaranje svih zatvorenih djelatnosti od 15. svibnja, što uključuje koncerte, kafiće u zatvorenom prostoru, vjenčanja, sajmova.

Nakon sastanka užeg kabineta Vlade ministar Ćorić rekao je kako je to “budalaština”. No, čini se kako Vlada i Stožer pripremaju potpuno otvaranje od 1. lipnja.

Doduše, to će se dogoditi samo u slučaju da smo doista pri kraju trećeg epidemijskog vala i da će se idućih tjedana nastaviti trend pada broja novozaraženih.


Tagovi: KONCERTI OTVARAJU KAFIćI

NEDAVNO OBJAVLJENO