Pročelnik teško prebio oca (88) jer mu je zbog preglasne glazbe isključio struju

Objavljeno, 07. travnja 2022. Crna kronika
# Foto: ŽUPANIJA / Igor Premužić
AUTOR
Redakcijski tekst

Poznati javni dužnosnik (52) je slušao preglasnu glazbu u stanu, pa je otac (88) izvadio osigurač za struju kako bi ga onemogućio u tome. Uslijedio je pakao.

Prema optužnici koja je ovih dana podignuta protiv Igora Premužića, on je lani u srpnju oko 19 sati u Bjelovaru fizički napao oca nakon prepirke zbog preglasne glazbe. Premužić je, inače, bivši županijski pročelnik i šef razvojne agencije u mandatu župana Damira Bajsa.

“Rukama ga je izudarao po glavi, gurnuo mu prst u oko i istrgnuo mu slušni aparat, a nakon što je otac pao na pod, nastavio ga udarati nogama po glavi i tijelu.

Otac je zadobio teške tjelesne ozljede u vidu prijeloma rebara VI-VIII lijevo, pleuralnog izljeva, kontuzije glave, hematoma desno perioerbitalno i prsišta i površinskih ozljeda glave, obje ruke i obje noge.

Dakle, drugoga je teško tjelesno ozlijedio, a djelo je počinio prema bliskoj osobi posebno ranjivoj zbog njezine dobi”, tvrde županijski tužitelji.

Prst u oko

Premužić se tijekom istrage branio šutnjom i nije želio odgovarati na pitanja. Otac je pak ispričao kako je sin u stanu u kojem žive te večeri u alkoholiziranom stanju puštao glasnu glazbu, što je njemu smetalo.

“Isključio sam osigurač električne energije, pa je prestala glazba, na što me je sin počeo udarati rukama po glavi, nakon čega sam ja njega polio vodom po glavi. Potom mi je on gurnuo prst u oko i istrgnuo mi slušni aparat.

Nakon što sam pao na pod, nastavio me je udarati nogama po glavi i tijelu. Bio sam teško ozlijeđen”, ispričao je nesretni otac u istrazi.

Igor Premužić je, inače, pravomoćno osuđen zbog prometne nesreće u pijanom stanju 2016. godine u kojoj je teško ozlijeđen pješak na zebri. Dobio je 11 mjeseci zatvora, a kazna mu je zamijenjena radom za opće dobro.

Dokaže li mu se krivnja u novom kaznenom postupku zbog teškog ozlijeđivanja nemoćnog oca, mogao bi dobiti od 3 do 8 godina zatvora.


Tagovi: BJELOVAR IGOR PREMUžIć PRETUKAO OCA

NEDAVNO OBJAVLJENO