Pročelnik bludničio i spolno uznemiravao žene na poslu, jedna završila u bolnici

Objavljeno, 13. kolovoza 2022. Crna kronika
# Foto: FACEBOOK / ARHIVA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv muškarca (66) zbog počinjenih kaznenih djela bludne radnje, spolnog uznemiravanja i zlostavljanja na radu.

Optuženik je, kako su otkrili tužitelji, kaznena djela počinio “u službenim prostorijama jedinice lokalne samouprave na području Varaždinske županije, kao čelnik tijela te jedinice lokalne samouprave, koristeći svoj položaj”.

“Optužnicom se okrivljenog 66-godišnjaka tereti da je od lipnja 2018. do srpnja 2020. godine u više navrata tijekom radnog vremena počinio bludnu radnju nad zaposlenicom (32).

Okrivljenika se tereti i da je od rujna do studenog 2021. godine, u istom svojstvu, spolno uznemiravao drugu zaposlenicu (36) kojoj je nadređen i uznemiravao ju na radu, čime je narušio njezino zdravlje”, kažu u varaždinskom državnom odvjetništvu.

Navodno je riječ o jednom od pročelnika u lokalnoj jedinici iz varaždinskoga kraja. Sve je, kako se priča, pokrenula 36-godišnja žena koja je zbog stresa i uznemiravanja lani završila u bolnici. Potom se ispostavilo da to nije prvi slučaj.


Tagovi: BLUDNE RADNJE OPćINA OPTUžNICA SPOLNO UZNEMIRAVANJE VARAžDIN

NEDAVNO OBJAVLJENO