VELIKI RAST ZAPOSLENOSTI I PRIHODA

Prkose koroni: Rasprodali smo cijelu proizvodnju za ovu godinu

Objavljeno, 29. srpnja 2020. Financijer
# Foto: Ivan Brkić / Glas Podravine / Tvornica podložaka za jaja Hartmann u Koprivnici
AUTOR
Robert Mihaljević

Velik skok zaposlenosti i ukupnih prihoda zabilježila je koprivnička tvrtka Hartmann u vlasništvu danskog diva, najvećeg europskog proizvođača podložaka za jaja.

Hartmann je početkom ove godine imao oko 250 zaposlenih, što je čak 25 posto više nego potkraj pretprošle godine. I tu, po svemu sudeći, nije kraj investicijama i zapošljavanju.

Prema dostupnim podacima, najviše zaposlenih u Koprivnici ima Podravka, oko 3100, a slijede Belupo (1000), Carlsberg (300) i Hartmann (250). Prosječna neto plaća u Hartmannu lani je bila oko 6000 kuna.

Tvornica u Koprivnici ostvarila je lani 183 milijuna kuna ukupnih prihoda, što je 22 posto više nego preklani. Istodobno, imali su neto dobit od 11,7 milijuna kuna, što je šest posto više.

Koliko je na europskom tržištu porasla potražnja za podlošcima za jaja od papirne mase pokazuje i vijest kako Hartmann želi dodatno povećati kapacitete tvornice u Koprivnici.

Tvornica podložaka za jaja Hartmann u Koprivnici
U Hartmannu radi 250 ljudi / Foto: Ivan Brkić / Glas Podravine

Sedam linija

I to unatoč činjenici da je lani otvorena nova proizvodna linija za 70 milijuna podložaka koja je kapacitet tvornice povećala na 450 milijuna komada godišnje.

No, trend je takav da je potražnja za papirnim podlošcima sve veća. Zato je “proširenje kapaciteta u Koprivnici realan cilj“, ističu u Hartmannu u kojem navode kako su u tom gradu povoljni troškovi proizvodnje u odnosu na druge tvornice u grupi.

Hartmann danas u Koprivnici ima čak sedam proizvodnih linija za podloške za jaja te deset linija za tisak i etiketiranje. “Rasprodali smo cijeli kapacitet tvornice za ovu godinu”, navode.

Nakon reorganizacije unutar danske grupe i spajanja nekih administrativnih službi s Hartmannovom tvrtkom u Mađarskoj, pojavila se u Koprivnici bojazan za budućnost tamošnje tvornice. No, danas je posve jasno kako danski div ima ozbiljne planove s Koprivnicom.


Tagovi: HARTMANN JAJA TVORNICA

NEDAVNO OBJAVLJENO