SVJEDOČENJE ŽRTVE RAZBOJNIŠTVA

‘Prišao mi je s nožem i zaprijetio: Ne gledaj me, daj sve što imaš’

Objavljeno, 03. travnja 2020. Crna kronika
# Foto: GOOGLE STREET VIEW / Trgovina Tiska u Preradovićevoj u Bjelovaru
AUTOR
Redakcijski tekst

Mateo zvan Debeli (32) optužen je za razbojništvo u trgovini Tiska u Preradovićevoj ulici u Bjelovaru polovicom siječnja ove godine oko 22.25 sati.

Prema optužnici koju je protiv njega ovih dana podignulo Općinsko državno odvjetništvo, on je s nožem u ruci ušao u Tisak te prijetećim tonom rekao prodavačici: “Ne gledaj me, daj sve što imaš u blagajni”.

U strahu za svoj život, nesretna je žena iz blagajne uzela i predala mu iznos od 1400 kuna. Radila je treću smjenu od 17 do 22.30 sati, a Mateo je upao pet minuta prije zatvaranja.

“U jednom trenutku ušao je muškarac i prišao pultu. Kad sam ga pitala što želi, on mi je nekoliko puta rekao: Nemoj me gledati! Uočila sam da z ruci ima nož. Tada mi je zapovjedio: Daj mi sve što imaš u blagajni, daj mi sve iz blagajne!

Predala sam mu 1400 kuna od utrška u smjeni. Prilikom ulaska u prodavaonicu taj muškarac je imao navučenu kapu na glavu do ispod obrva i jaknu do ispod nosa.

Prije toga došao je kupiti bon za klađenje, a i ranije je dolazio u našu prodavonicu. Bio mi je poznat”, svjedočila je tijekom istrage prodavačica.

Kasnije je bila pozvana u policiju na prepoznavanje i odmah je sa stopostotnom sigurnošću prepoznala razbojnika. Inače, Bjelovarčanin Mateo je ranije pravomoćno osuđen na 19 mjeseci zatvora zbog zloporaba droga.


Tagovi: BJELOVAR KIOSK NOZ OPTUZNICA RAZBOJNISTVO

NEDAVNO OBJAVLJENO