OSUĐIVAN DESETAK PUTA

Pripazite dobro na ovog čovjeka. Riječ je o okorjelom kriminalcu

Objavljeno, 07. srpnja 2020. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / IUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Robert Lukić (45) iz Zagreba okorjeli je kriminalac i prevarant. U sudskom dosjeu nakupio je najmanje desetak pravomoćnih zatvorskih presuda za razna kaznena djela.

U Njemačkoj i Hrvatskoj osuđen je, tako, više puta za različite prijevare, krivotvorenje novca, zloporabu droga, najteže prometne prekršaje.

Uskoro mu kreće postupak i na Općinskom sudu u Koprivnici, i to za prijevaru dvojice podravskih poljoprivrednika tešku oko 140.000 kuna.

Prema optužnici koju je protiv njega ovih dana podignulo Općinsko državno odvjetništvo, Lukić je u rujnu 2018. godine prevario Ninoslava Sataića iz Torčeca kod Koprivnice.

Kupio pa htio prodati

S njim je za svoju fikus tvrtku Agro prolaz dogovorio kupnju 72 tone pšenice za 112.400 kuna. Sataić mu je pšenicu isporučio u dva navrata u rujnu i listopadu iste godine, ali novca nikad nije vidio.

Potom je Robert Lukić u ožujku lani u Novigradu Podravskom prevario Nevena Paligača koji je od njega trebao kupiti 26,5 tona kukuruza za 27.500 kuna.

Paligač mu je uplatio taj iznos, ali kukuruza nikad nije vidio. Zanimljivo je kako je sam par mjeseci ranije Lukić od Paligača kupio 25 tona kukuruza i to mu urednu platio.

U ožujku 2019. Paligač objavljuje oglas da kupuje kukuruz, a na oglas mu se javlja Robert Lukić te mu preko svoje tvrtke Agro prolaz nudi 26,5 tona kukuruza na prodaju. Uplata je avansna, a kukuruza do danas – nema.

Robert Lukić nije iznosio obranu i tijekom istrage branio se šutnjom. Naveo je da je danas zaposlen kao vozač u tvrtki Lukač promet j.d.o.o. i da mjesečno zarađuje 10.000 kuna.

Zatvor u Muenchenu

Prema izvatku iz kaznene evidencije Ministarstva pravosuđa, Lukić je više puta osuđivan za različita kaznena djela, i to u njemačkim gradovima Essen, Duisburg, Oberhausen i Muenchen te Opatiji i Rijeci.

U rujnu 2014. godine pravomoćno je na sudu u Muenchenu osuđen na četiri godine i tri mjeseca bezuvjetnog zatvora, a u Rijeci u listopadu 2016. na 23 mjeseca bezuvjetno zbog droge i krivotvorenja novca.

Čini se kako Lukić nakon izlaska iz zatvora nastavlja sa svojim aktivnostima. Ako mu se u Koprivnici dokaže krivnja, opet mu prijeti višegodišnja zatvorska kazna s obzirom na raniju osuđivanost.


Tagovi: KRIMINALAC PREVARANT ROBERT LUKIć

NEDAVNO OBJAVLJENO