OSUĐEN UVJETNO

Prijetio smrću socijalnim radnicama: ‘Trebam ovdje doći s kalašnjikovom’

Objavljeno, 25. svibnja 2020. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Zrinko (46) zaprijetio je smrću djelatnicama Centra za socijalnu skrb te je osuđen na deset mjeseci uvjetnog zatvora. Presuda je nepravomoćna.

Prema presudi, on je početkom kolovoza lani došao socijalnim radnicama u Čazmu kako bi ostvario pravo na jednokratnu naknadu, ali nije imao potrebne liječničke dokumente.

“Da li moram nekog ubiti kao što je bilo u Đakovu da bi se stvari riješile”, zaprijetio je socijalnoj radnici.

Nakon toga, vratio se potkraj kolovoza te je istoj djelatnici, prethodno zatvorivši vrata ureda, bacio papire na stol i rekao: “Sad ćemo se ti i ja nešto dogovoriti, ako mi nastaviš prijetiti s kontrolama neće biti dobro, bit će problema”.

Kad ga je zbog vike i takvog ponašanja zaštitar Centra udaljio iz ureda, vikao je i posovao govoreći kako će “trebati doći s kalašnjikovom da se neke stvari srede u centru”.

Zrinko je u svojoj obrani naveo kako ga je naljutilo što ga je socijalna radnica poslala po uputnicu neurologu za Popovaču, a dotad ga nitko od djelatnika to nije tražio.

“To me je jako razljutilo i moguće je da sam tako reagirao. Ali, to se više neće ponoviti”, skrušeno je pred sutkinjom Općinskog suda u Bjelovaru priznao Zrinko.


Tagovi: CENTAR PRESUDA PRIJETIO SMRćU SOCIJALNA RADNICA

NEDAVNO OBJAVLJENO